Eğitim Haber Girişi : 25 Mart 2012 10:56

Engelleri kaldırmak için

Engelleri kaldırmak için
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulan Çalışma Ekonomisi Kulübü öğrencileri tarafından görme engelliler semineri düzenlendi.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulan Çalışma Ekonomisi Kulübü öğrencileri tarafından görme engelliler semineri düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Mavi Salonda gerçekleştirilen etkinliğe engelli vatandaşlar da katılarak istek ve şikayetlerini dile getirdi.
Programda konuşan Çalışma Ekonomisi Kulübünün danışman hocası Doç. Dr. Fehim Bakırcı; engelli vatandaşların sorunlarıyla ilgili yapmış olduğu araştırmaları izleyicilerle paylaştı. Bakırcı; ’’Aileler çocukları olacağı zaman kendilerini sağlam bir bireye hazırladıkları için, engelli bir çocukları olduğu zaman kendilerini stres altında hissediyorlar’’ dedi.
Daha sonra kürsüye çıkan Beyaz Baston Derneği Erzurum Şube Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu; Toplumun engellilere karşı bakış açısındaki olumsuzlukları dile getirdi. Koçoğlu ‘’ Biz talep etmeden birçok şey düzeltilmiyor. Örneğin kaldırımlara rampa konulmalı fakat, biz talep etmedikçe bu gerçekleştirilmiyor. Ayrıca ülkemizde düzgün bir araştırma yapılmadığından kaç engelli vatandaşımız var bilmiyoruz’’ ifadelerini kullandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.