Bölge Haber Girişi : 25 Şubat 2011 15:14

Engelli vatandaşların kayak keyfi!..

Engelli vatandaşların kayak keyfi!..
Erzurumlu mucitlerden Cumhur Çarıkçıoğlu tarafından yapılan kaygaçlar Palandöken Dağı'nda görücüye çıktı.

Erzurum Ajans-Erzurumlu mucitlerden Cumhur Çarıkçıoğlu tarafından yapılan kaygaçlar Palandöken Dağı’nda görücüye çıktı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlara yönelik kızak etkinliği düzenlendi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bugün Palandöken Dağı’nda tüm engelli vatandaşlar için kızakla kayak etkinliği düzenledi. Erzurumlu mucitlerden Cumhur Çarıkçıoğlu tarafından yapılan kaygaçlar ile kayan engelli vatandaşlar, gönüllerince eğlendiler ve soğuk havaya rağmen neşeli bir gün geçirdiler. Etkinliği izleyenler arasında Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü ve Gençlikspor Kulübü Başkanı Memduh Ceyhan, Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen, İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Muhsin Sarıbaş, Dağcılık İl Temsilcisi Çetin Bayram ve çok sayıda davetli ile engelli vatandaşlar yer aldı.

Ortadoğu Patentin sponsorluğunda ürettiği kaygaçların büyük bir ilgi gördüğünün altını çizen Cumhur Çarıkçıoğlu, “Eski bir havacı olduğum için bu iş aklıma geldi ve tüm engelli vatandaşlar ile sağlıklı vatandaşların rahatlıkla kullanabilecekleri bir araç ürettik. Bu kaygaçlarla hiç kayak yapmamış ve kızağa binmemiş insanlar bile rahatlıkla kayabiliyor. Her türlü coğrafik duruma göre ayarlanabilir özelliklere sahip” dedi.

PAZARTESİ VE SALIDA ETKİNLİK SÜRECEK

Tün engelli vatandaşların kaygaçla kayak keyfi yamalarını için etkinlik düzenlediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Memduh Ceyhan, gösterilen ilgiden bir hayli memnun olduklarını söyledi.

Bülent Tilkidöğen ise tüm engelli vatandaşlar için düzenledikleri kaygaçla kayak etkinliğinin Pazartesi ve Salı günüde Palandöken Dağı’nda devam edeceğini belirtti.

Dün gerçekleşen etkinlik kapsamında engelli vatandaşlar ile engelliler spor kulüplerinin yöneticilerine Gençlik ve Spor İl Şube Müdürleri Memduh Ceyhan ile Bülent Telkidöğen tarafından katılım belgesi verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.