Bölge Haber Girişi : 16 Mart 2010 01:30

Enyüce Çintimar'ı yalanladı!

Enyüce Çintimar'ı yalanladı!
Erzurum Gençlik ve sor İl müdürü Fatih Çintimar, Buz Hokeyi Federasyonu Asbaşkanı Serhat Enyüce'nin bazı basın organlarına verdiği demeçlerde milli takımda yer alan sporcuların sokaklardan ve kahvehane köşelerinden buldukları yönündeki açıklamalar yaptığı

Erzurum Ajans(Özel)-Erzurum Gençlik ve sor İl müdürü Fatih Çintimar, Buz Hokeyi Federasyonu Asbaşkanı Serhat Enyüce’nin bazı basın organlarına verdiği demeçlerde milli takımda yer alan sporcuların sokaklardan ve kahvehane köşelerinden buldukları yönündeki açıklamalar yaptığını ileri söylemişti. . Çintimar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Milli takımda yer alan Erzurumlu iki hokeycinin yanı sıra diğer sporcularımızın hiç birisini sokaklardan ve kahve köşelerinden toplamadık. Bu tür demeçler sporcuları yaralar, spor yapmak isteyen gençleri engeller. Bu tür demeçleri vermek çok yanlış. Bu tür demeçleri hiç kimsenin vermeye hakkı yoktur, bu kavramı kullananların kendine bakması gerekir. Bu Federasyon Asbaşkanı değil, federasyon başkanı dahi olsa. Bu tür demeçler Erzurum’da spora ciddi zararlar verir. Erzurum’da sokak çocuğu yoktur. Takımlarda oynayan ve milli takımda yer alan sporcularımız hepsi elit sporculardır. Bu anlamda bu tür talihsiz beyanatları ve demeçleri kınıyoruz” diye konuşmuştu.

Bu arada gelişmeler üzerine Buz Hokeyi Federasyonu Asbaşkanı Serhat Enyüce kendisinin böyle bir beyanatı olmadığını dile getirerek; buz hokeyini Erzurum’da sevdirmek ve takım kurmak için çeşitli çalışmalar yaptığını ve bu gün gelinen noktada buz hokeyi yapan çocukların çok çeşitli kesimlerin çocukları olduğunu; kendi oğlunun da bunların arasında olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamadan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirten Enyüce; el ele vererek çocuklarımıza hem 2011’i anlatmak hem de onları sporun içerisine katarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için yaptığı çalışmalara devam edeceğini ama bu tür diyalog noksanlıklarının üzüntü verici olduğunu dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.