Erdoğan'ı gösterip Demirtaş'a razı etmek

İstemeye, istemeye bir işi yapmak durumunda olanlar, içinde oldukları zor durumu anlatırken; MUABBETİ ALI DEN DEĞIL BUĞZU MUAVİYEDEN tabirini kullanırlar.
Bir diğer mecburiyeti anlatan ifade de ÖLÜMÜ GÖSTETİP SITMAYA RAZI ETMEK Özlü sözüyle ifade edilir.

Son seçimlerde Türk seçmeni bu duygu ve olgu ikilemi içerinde bırakılmıştır.
3 Kasım da erken meydan okumasıyla yapılan 2002 Prematüre Seçimlerinden sonra baraj altında bırakılan merkez sağ partilerin seçmenleri HİÇ YOKTANSA KÖSE YAHŞİ diyerek AKP'ye oy verdiler.

Türkiye'yi AKP iktidarına hazırlayan zihniyetin başı partisine geri döndürüldü. Merkez sağda olan partilerin Genel Başkanları Eğer barajı aşamazsak istifa edeceğiz dedikleri için istifa ettiler, Sözlerinde durdular. Herne hikmetse aynı sözü verdiği halde baraj altında kalan diğer partinin başkanı partinin başına yine getirildi.

Merkez sağ söylemleri seslendiren AKP cemaatların, milliyetçilerin, Kürtler'in, solcuların, liberallerin, entellerin, dantellerin velhasıl her kesimin oyunu vereceği tek adres olarak dizayn edildi.

13 yıllık iktidarı içerisinde ciddi bir muhalefet etme gayreti olmadı.
Her dönemeçte, her sıkıştığında yavru muhalefet tarafından önü açıldı, yolu temizlendi.
RTE'nin sağlığı için dualar edildi.

7 Haziran Seçimlerinde bu gizli destek iyice belli olmaya başladı ama, görmek istemeyenler ve menfaat hesabı yapanlar tarafından görmemezlikten gelinerek yapılanları haklı göstermek için zor bir işe girdiler, alenen olanı biteni de Tevil yoluyla AKlama işine giriştiler.

RTE'nin aklındaki 1 Kasım'da yapılacak erken seçimi ilk seslendiren 3 Kasım 2002 seçimlerini seslendirenin aynısı olması sizce enteresan değil mi?

7 Hazıran seçimlerinden sonra sus,pus olan sesi çıkmayanlar Meclis Başkanlığı hediyesini Alınca Iftar sofralarında yine esip gürlemeye başlamadılar mı?
Tabiatıyla Terörden en çok şikayetçi olanlar terörün TBMM'de görüşülmesine AKP ile birlikte red oyu vermediler mi?

Kaçak ve haram saray dedikleri saraya gel diyince Koşarak gitmediler mi?
Kısacası 13 yıllık AKP iktidarı bir kenara, 7 Hazıran seçimlerinden sonra AKP'yi ve RTE'yi üzecek, sıkıntıya sokacak bir tek eylemi oldumu?

Söylem olarak muhalif tavır hep var oldu, her işte olduğu gibi siyasette de söylem değil eylem belirleyicidir. Tek bir muhalif eylem olarak birşey bulamadım. Bulan varsa beri gelsin.

Bu seçimlerde RTE'ye ciddi muhalefet yapan, diğer bir ifadeyle RTEyi üzenler aday bile edilmedi. Hala bakar körler işin aslını görmemekte ısrar ediyorlar.

RTE'nin çekilmez uygulamaları, anti demokrat tavrı, haksızlık ve yolsuzluk iddalarının ayyuka çıkması, ben yaptım oldu tavrı, var mı ulan bana yan bakan meydan okumalarından bıkan, korkan kesim, HDP eş başkanı Demirtaş'ın ustalıkla yüzüne geçirdiği maskeyle; yumuşak, naif, demokrat, esprili, hazır cevap muhalefet yapmanın tesiriyle ihtirasına bir türlü gem vurulmayan Erdoğan'ın Sultan olma arzusu ile 400 mebus istemesinden korkanlar sırf RTE'nin Önünü kesmek için oylarını HDP ye verdiler.

Kürt kökenli olmayıp HDP'ye oy verenleri cezbeden SENI BAŞKAN ETTIRMEYECEĞIZ Sloganı oldu, çok yerinde ve zamanında söyleyen bu söz HDP'li olmadığı halde barajı aşsın sultanlık isteyen RTE'nin önü kesilsin diye oy verdiklerini her ortamda belirtiyorlar

Erdoğan'ı gösterip Demirtaş'a razı ettiler.
Bundan sonra olacakta yine aynı vesselam.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ibo cizmali 01 Ocak 1970 02:00

    O zaman sene verek oyu devamsiz adam bu herif ne yaziyor

  • Erdal Erdoğan 01 Ocak 1970 02:00

    Çok doğru, ve cesurca yazılmış bir yazı. Bu yazar hangi partiliyse bende o partili olmak istiyorum. Çok objektive bir yazı.