Siyaset Haber Girişi : 07 Eylül 2012 12:15

Erzrum SP'den basın toplantısı

Erzrum SP'den basın toplantısı
Saadet Partisi Faik Çalık, haftalık basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.
Erzurum Ajans-Saadet Partisi Faik Çalık, haftalık basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.
Tarım ülkesi Türkiye’nin bu sene saman ithal eder hale geldiğini belirten Çalık, “Tarım sektöründeki durum her geçen gün kötüye gitmektedir. Öyle ki bir tarım ülkesi diye övündüğümüz Türkiye bu sene sap, saman ithal eder duruma düştü veya düşürüldü. Tarım Bakanlığı ve AK Parti yetkilileri ‘Bitkisel ve Hayvansal üretimi destekliyoruz, teşvik ediyoruz, üretimi artırdık, bitkisel üretimi ve hayvancılığı geliştirdik’ diye övüne dursunlar Türkiye hala pek çok bitkisel ürünle karkas et ve canlı hayvan ithal ediyor. Önce hayvan yemi olarak sadece kesif yem (Mısır, Soya vb.) ithal ederken şimdi kaba yem de yani sap, saman da ithal ediyor. Yani Tarım Bakanlığı karkas et ithal ettiği gibi, Türkiye’ye besi materyali canlı hayvanı ve yemi (kaba yem ve kesif yem) de ithal ederek Türkiye’de hayvancılığı teşvik edip geliştirdik diyor. Biz de sormadan edemiyoruz. Acaba hayvancılığa teşvik verip geliştirmeselerdi ne olurdu? Bundan farklı bir durum mu olurdu? Beyler kendinizi aldatmayınız. İthalatla bir ülkenin hayvancılığı gelişmez.” dedi.
Çalık, saman ve yem fiyatlarını eleştirerek, “Tavsiyemiz acilen hükümetin yeme KDV indirimi uygulamasıdır.” dedi.
Çalık, “Erzurum’da Olur ve Narman ilçelerimizde adliyelerin kapatılmasıyla, kazanılmış hakkın geri alınmasının sosyal, ekonomik ve moral değerlerle ilgili menfi gelişmelere sebebiyet verecektir. Personel ve kaynak tasarrufu sağlanacağı gerekçesiyle adliye teşkilatı kapatılan veya birleştirilen ilçelerde, adliye ile direk ve dolaylı unsurların da ileride kaldırılması veya taşınması endişesini taşıyoruz. Bu da olur ve Narman ilçelerimizde ciddi bir sosyal ve ekonomik kayba neden olabilecek bir durumdur. Buda Narman ve Olur ilçelerimizin kapısına kilit vurmak anlamına gelir. Bu durumun ilçelerimizin öncelikle ekonomik ve sosyal anlamda küçülmesi ve köylere dönüşmesi algısına yol açmıştır o ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın moralleri bozulmuş ve tedirgin edilmişlerdir. HSYK 15 Haziran 2012 tarihindeki toplantıda; toplam 146 ilçe’deki adliyelerin kaldırılarak yakın büyük il merkezlerine veya ilçelere taşınmasını kararlaştırmıştır. Ancak daha sonraki süreçte, özellikle AK Partili bazı milletvekillerinin girişimleri ve toplum’un baskısına dayanamayarak 44 ilçenin Adliye Teşkilatının yeniden açılmasına karar vermiştir. Bu da bu kararın gerekçelerinin ciddiyeti hususunda bazı kuşkular olduğunu göstermektedir. “ diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halit ağıl 01 Ocak 1970 02:00

    mehmet raşite katılıyorum saadet iktidarın tek alternatifi daha çok çalışmanız lazım

  • mehmet raşit tozoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    köylü perişan sayın başkan.hayvancılık bitti.refahyolu mumla arıyoruz.ayağa kalkın bizi kurtarın.hayatımın en kötü yılını yaşıyoruz.seçimde oyum size ama az çalışıyorsunuz.kaç yıldır bir kere köyde göremedim sizin partiyi.bekliyorum.

  • necip çelik 01 Ocak 1970 02:00

    hakkkınız eleştirmek