Bölge Haber Girişi : 22 Aralık 2010 16:03

Erzurum artık olimpiyat şehri!..

Erzurum artık olimpiyat şehri!..
Erzurum önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapıyor. Birinci Üniversitelerarası Kış Oyunları Erzurum'da start aldı.

Erzurum Ajans-Erzurum önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapıyor. Birinci Üniversitelerarası Kış Oyunları Erzurum’da start aldı. Curling, biatlon ve buz hokeyi maçlarıyla start alan organizasyon için dün akşam atlama kulelerinin önünde bir açılış töreni düzenlendi. Oldukça büyük bir ilgi gören açılış törenlerine Anadolu Ateşi Damga vurdu. Soğuk bir havada gerçekleştirilen açılış törenlerine büyük bir ilgi görürken, Anadolu Ateşi Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan Yönetimindeki Anadolu Ateşi Topluluğu nefes kesen dans gösterileriyle davetlileri ısıttı. Atlama Kulelerindeki Stadyum Arenasını dolduran yüzlerce Erzurumlu Anadolu Ateşi’nin gösterilerini büyük bir hayranlıkla izledi.

Soğuk havada gerçekleştirilen açılış törenlerine Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Vali Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Görkemli geçen açılışta 2011 Maskotu olan ‘Kanka’ da seyircileri selamlarken, açılış seramonisine çıkan üniversite takımlarına seyirciler alkışlarla destek verdi.

PROF. DR. TAMER:

“BİR AY SONRA TÜM DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNİ BURADA

AĞIRLAMANIN HEYECANI İÇİNDEYİZ”

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, törende yaptığı konuşmada, spora öncülük yapmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini ifade ederek, “2005 yılında İzmir'de gerçekleştirilen dünya yaz üniversiteler oyunlarından sonra şimdi de kış oyunlarını gerçekleştireceğiz. Bugün burada çok değerli üniversiteli kardeşlerimizle birlikte tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu büyük tesiste böyle bir organizasyonun açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bir ay sonra tüm dünya üniversitelerini burada ağırlamanın heyecanı içindeyiz” diye konuştu.

AMAÇ KUSURSUZ BİR ORGANİZASYON

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ise oyunların hazırlıklarının son aşamada olduğunu belirterek, 'Bütün kurumlarımızla bu organizasyona hazırız. Amacımız kusursuz bir organizasyon gerçekleştirmek' dedi.

ERZURUM ARTIK OLİMPİYAT ŞEHRİ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da oyunların Erzurum için büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, “Herkesi oyunlarımızı izlemeye davet ediyorum. Erzurum artık bir olimpiyat şehridir” diye konuştu.

Açılış törenlerinde Vali Sebahattin Öztürk ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ta birer konuşma yaparak, Erzurum’un spor şehri olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, Erzurum’un UNIVERSADE organizasyonunda yüzünün akıyla çıkacağını ifade ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.