Bölge Haber Girişi : 11 Ocak 2011 06:48

Erzurum Atatürk Evi'ne beton balkon!..

Erzurum Atatürk Evi'ne beton balkon!..
Atatürk'ün tarihi kongreyi toplamak için geldiği Erzurum'da 52 gün kaldığı konağa yapılan restorasyonun hatalı olduğu iddiaları gündeme geldi.

Erzurum Ajans-Milli mücadelenin ilk adımlarının atıldığı Erzurum'da Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919 yılında 52 gün kaldığı tarihi konak, yanlış restorasyon iddialarıyla gündeme geldi. Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş meşalesinin yakıldığı Erzurum Kongresi'ne hazırlık sürecinde bu konakta kalmış ve tüm çalışmalarını burada yapmıştı. Geçtiğimiz yıl Erzurum Anıtlar ve Rölöve Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi mekanda önemli hatalar yapıldığı iddia edildi.

BAKIR: HERHANGİ BİR HATA YOK

Bazı sanat tarihçileri siyah renkli olması gereken pencerelerdeki demir korkulukların altın rengine boyanmasına tepki gösterdi. Ayrıca aslı ahşaptan olan arka cephedeki merdivenli balkonun betondan yapılması da 'korkunç hata' olarak değerlendirildi. Anıtlar ve Rölöve Müdürü Suat Bakır ise restorasyonda hata olmadığını öne sürdü. Müdür Bakır varolan malzeme üzerinde çalışma yapıldığını belirterek, "Hiç bir ekleme ya da düzenleme yapmadık? dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.