Bölge Haber Girişi : 01 Nisan 2010 17:00

Erzurum BEAHdan Balkan yılın doktoru!..

Erzurum BEAHdan Balkan yılın doktoru!..
Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Uzman Doktorlarından Resul Balkan, köy öğretmenini köpeklerin saldırısından kurtarınca yılın doktoru seçildi.

Erzurum Ajans-Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Uzman Doktorlarından Resul Balkan, köy öğretmenini köpeklerin saldırısından kurtarınca yılın doktoru seçildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme de, Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Uzman Doktorlarından Resul Balkan, sağlık alanında yaptığı bir çok çalışma sonucu yılın doktoru seçildi.
Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi İntaniye Servisi uzman doktorlarından Resul Balkan, köyünün ilk lise mezunu. Saray İlçesi’nin de yetiştirdiği ilk doktor. 1961 yılında köyüne ilkokul açılan Balkan’ı ailesi yaşı büyük olduğu için okula göndermedi. Bir gün köy öğretmenini köpeklerin saldırısından kurtarınca Balkan’ın bütün hayatı değişti. Köpeklerin saldırısından kurtardığı öğretmenin ısrarı ile Balkan’ı ailesi okula gönderdi. Orta ve lise öğrenimini Van’da akrabalarının evinde kalarak tamamlayan Resul Balkan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Sağlık Bakanlığı’nın bursu ile üniversiteyi bitiren Balkan, intaniye uzmanı olarak mesleğe adım attı. Doktor Balkan, ilk görev yeri olarak mahrumiyet bölgesi olan memleketi Saray ilçesini tercih ederek burada 2 yıl hemşerilerine sağlık hizmeti sundu. Balkan, kışın bir köyde hasta muayenesine giderken donarak ölme tehlikesi atlattı. Çeşitli bölgelerde görev yapan Balkan, son 20 yıldır Erzurum’da çalışıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından Erzurum’da geçtiğimiz günlerde yılın doktoru seçilen Balkan, ödülünü ise Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın elinden aldı.
Köpek saldırısından öğretmenini kurtarmasının hayatını değiştirdiğini belirten Balkan, “Ülkeme ve halkıma hizmet etme imkanı verdiği için Allah’a sonsuz şükür ediyorum. Yılın doktoru seçilmekten mutluyum. Eğer öğretmenim ailemi okumam için ikna etmeseydi belki bugün köyümde çiftçilik yada hayvancılıkla uğraşan sade bir köylü olacaktım.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.