Bölge Haber Girişi : 04 Nisan 2016 11:00

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin prestij caddeleri nasıl aydınlanıyor?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin prestij caddeleri nasıl aydınlanıyor?
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin son iki yıl içinde yaptığı birçok icraat ve organizasyon sorgulanmaya başlandı.

Birkaç gün önce Pusula Gazetesi'nin manşetine taşıdığı değerli arkadaşımız Onur Sağsöz'ün haberiyle gündeme gelen ihale şartnameleri, sınırsız ve denetimsiz harcamalar kamuoyunda büyük yankı buldu.

Bu habere göre, Erzurum Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl biri Ramazan etkinlikleri, diğeri tanıtım organizasyonları için iki ayrı İhale yapmış, ihaleyi alan firmaya (İstanbul merkezli Asitane Organizasyon Eğitim Turizm Bilişim ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti) yaklaşık 8 milyon lira ödemişti. Bu 10 aylık hizmet alımında sadece ses sistemlerinin ayrı ayrı 30'ar ve 40'ar kez kiralandığı belirtiliyordu.

Sözleşmede 2 bin 500'er kişilik kokteyl ile 3 bin kişilik yemek ve 50 bin adet yağmurluk ile 5 bin şemsiye dağıtılması gibi giderlerin yanı sıra sadece basın toplantısı organizasyon bedeli olarak ihaleyi alan firmaya 1.179 milyon lira ödeme yapılmıştı.

ORTAYA ATILAN İDDİALAR BUZDAĞININ HENÜZ GÖRÜNEN KISMI 

Tanıtım organizasyonları için yapılan bu afaki harcamaların ardından şimdi kent merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ışıklandırmalar tartışma konusu oldu.  Yakın çalışma ekibini ve kilit daire başkanları ile genel müdürlerini İstanbul'dan getiren Başkan Mehmet Sekmen'in çok önemsediği 'Prestij Caddeler Projesi'nde acaba neler oluyor?

İstanbul'dan eline çantasını alarak Erzurum'a gelen ve daha önceki ilişkileri ile Erzurum'un Cadde ve sokaklarını aydınlatan bu firmalar kimler?

Son iki yılda sadece bu 'led' aydınlatma işleri için hangi firmalara ne kadar ödeme yapıldı? Dolaşan dedikodulara göre 10 milyon TL'nin üzerinde harcama yapılan bu işler için gerçekte Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden kaç lira çıktı?



SULTANBEYLİ'NİN ÇAKMA ÇİÇEKLERİ ERZURUM CADDELERİNİ SÜSLÜYOR

Bu iddialardan yola çıkarak Erzurumajans olarak minik bir araştırma yaptığımızda karşımıza o kadar derin ve çetrefilli ilişkiler çıktı ki? Örneğin şuan Gürcükapı Kavşağı, Orhan Şerifsoy, Cemal Gürsel Caddesi ve Yenişehir alt yol ve daha birçok cadde üzerindeki aydınlatma direklerini İstanbul Sultanbeyli Belediyesi'nin logosunu yansıtan led ışıklar süslüyor.

Sultanbeyli Belediyesi'nin kurumsal kimliğini yansıtan bu çiçek motifi Erzurum'un hangi yerel özelliği veya simgesini çağrıştırıyor. Acaba bu ışıklandırma operasyonun Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e çok yakın olan bir yayın kuruluşunun sahibi ile her hangi bir bağlantısı var mı?

Yoksa Sultanbeyli Belediyesi için üretilen, bir süre Sultanbeyli cadde ve sokaklarında kullanıldıktan sonra sökülen veya imalat fazlası olan bu ürünler, İstanbul'daki uyanıklar aracılığı ile ikinci el olarak Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne mi pazarlandı?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi bu çakma ışıklandırma ürünleri için, hangi firmalar üzerinden kimlere kaç milyon TL ödedi?



SAYIN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN GÜVENDİĞİ DAĞLARA KAR MI YAĞIYOR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel yönetim anlamında Erzurum'a yapılanları yetersiz bulması ve her seçimde Türkiye ortalamasının çok üstünde oy aldığı Erzurum'a bir ivme ve kimlik kazandırması için tecrübesine güvenerek aday gösterdiği Sayın Mehmet Sekmen bu durumlardan haberdar mı?

Sayın Sekmen iki yıldır görev yaptığı Erzurum'da, Erzurum'u, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o arzu ettiği seviyeye doğru götürebiliyor mu?

Erzurumajans olarak biz adımızın hakkını vermeye ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde ki bu, har vurup- harman savrulan harcamaları sorumlu yayıncılık ilkeleri doğrultusunda kamuoyunun bilgisine sunmaya devam edeceğiz. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Başkan Mehmet Sekmen'in yapacağı her açıklamaya da burada yer vereceğimize söz veriyoruz.



EY MUHALEFET VE STK'LAR NEREDESİNİZ, ŞİMDİ SUSTUĞUNUZA GÖRE NE ZAMAN KONUŞACAKSINIZ?

Şunu da belirtelim ki, Erzurum'u ve Erzurumluyu arkasına aldığı oy desteği ile kimse 'aptal ' yerine koymasın.  Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'dan gelen o çok yetenekli yöneticileri de şunu unutmasın! Burası Erzurum ve burada kökleri tarihin derinliklerinde olan Milli Mücadele'ye omuz vermiş bir medya birikimi vardır. Bu medya sizin İstanbul tecrübenizle oluşturmaya çalıştığınız 'besleme basın' değildir.

Büyükşehir Belediyesi'nde olup bitenlerden bihaber olan muhalefeti de es geçmemek lazım. Çünkü Erzurum her alanda alev almış yanarken, onlar deli kız gibi hala saçlarını taramanın derdinde!

Ey CHP, Ey MHP ve diğer muhalefet partilerinin sayın yöneticileri sizler o koltuklarınızda ne yapıyorsunuz Allah aşkına!

Sizlerin, yani bu şehirde ki muhalefet partilerine mensup Belediye Meclis Üyelerinizin görevi ne?

Bu iddiaları araştırmak sadece biz gazetecilerin sorumluluğu mu!

Ve her taşın altından başını uzatan, özellikle de cami avlularındaki eylemleri ile adlarını duyurmaya çalışan siz anlı şanlı Sivil Toplum Örgütleri nerelerdesiniz?

Sahi bu şehir bu kadar sahipsiz bırakılacak kadar çobansız bir köy mü?

Ne olur, adına tarihine ve kültürüne layık,  Anadolu'ya örnek olacak bir Erzurum'da yaşamak istiyorsanız azcık cesur olup, sormak ve sorgulamaktan korkmayın!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Devrem can 01 Ocak 1970 02:00

    Beyler bayanlar bu tür yazıyı her gazeteci yazmaZ erzurum çocuğuna sahip çıkalım destekleyelim. Bizi eşşek yerine koyup eşşek yüküyle para alanları yargılayın.. Siz evinize bir lokma ekmek götürmek için çabalayın onlar kiralık araçlarla .... kiralık araçların bedeli aylık 100 bin tl yi aşıyor... Başkan danışmanları bizzat gözümle gördüm hürmet ve itaat yoksa iş yok diyorlar derdini anlatmaya gidince sesli konuş hemen odaya alıyorlar.. Ama duruunnn şurada yüce adalet elbet yeryüzüne inerrr

  • M. Necati Gungor 01 Ocak 1970 02:00

    Güzel bir gazetecilik yazisi. Tebrikler Orhan.

  • Melek Eroğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumlardan bazıları tam da Türkiye gerçeğini yansıtıyor yolsuzluk yapan değil ortaya çıkaran suçlu olur...Zaten oy veren bilerek vermiyormu ?Bütün yolsuzluklar ortaya çıksa da oy verenler inanmayacak gözleriyle görseler bal tutan parmağını yalar diyecekler...İşte bizim insanımızın zihniyeti...Ateş olmayan yerden duman çıkmaz boşuna kızmayın..Siz Şarklı kafanizla saf saf oturun adam ıstanbul kaldırımı çiğnemiş hepinizi ayakta uyutur..

  • Musa pala 01 Ocak 1970 02:00

    Helal olsun size şöyle ifşa edin canımızı veririz Mehmet sekmenin zaten kaç adet yolsuzluk dosyası var.. Lakin buraya oy verip gelen adam yorum atmazsa iyi olur

  • Bahriye DUYMUŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Üç kağıtçılığa ve laf cambazlığına gerek yok. Bu dünyadaki insanların bir çoğu Allahın koyduğu yasakları çiğneyerek Sahtekarlık, üç kağıtçılık, insanları aldatma, kandırma, su istimal, vergi kaçırma ve haksızlık yaptıklarını görüyoruz. Maalesef üç kağıtçılık meslek olmuş.

  • TC 01 Ocak 1970 02:00

    BÖYLE BİR YAZI VE YAZAR VEYA GAZETECİ OLMAZ NEYİN PEŞİNDESİNİZ

  • dadaş dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    gardaşım ağzan yüreğen sağlık. ey güzel yazı ama eksik. hele bide sözde erzurum kanalı olan sözde yerin giderleri nasıl garşılanir bide onlara araştırma yap. beyimizin eşi dostu arkadaşına işler nasıl dağıtılir onları araştır. erzurumlu esnaf nasıl yıldırılma politikasıyla buradan göçe zorlanır ya da yatırım yapması engellenir. işleri gendine nasıl çevirebilir birde bunları araştır yaz. belli ki erzurumda senden başka deli cesareti olan yazar yok. o ki sen varsan gardaşım hele yaz. yaz da bu uyuyanlar uyansın.

  • KOMEDİ 01 Ocak 1970 02:00

    Ne komedi ama. Lan bu adam bizi resmen eşşek yerine koymuş. Ama biz oy verenler eşşek olunca semer vuran çok olur. Şimdi soruyorum bende yıllardır oy veren biri olarak, Ak Partimizi, Cumhurbaşkanımızı ismini kullanarak kendilerini pazarlayan bu adamlardan hesabı kim soracak. Paralel fatihi İç işleri bakanımız gönder müfettişlerini ne olur Allah aşkına.

  • Dursun Kekeç 01 Ocak 1970 02:00

    Belki diğer belediye tarafından hibe edilmiştir.Niye herşeyin altında birşeyler arıyorsunuz.Belediyeler berbirlerine araç gereç iş makinası otobüs hibe edebiliyor. Ama belediye başkanımızın bu konuda kamuoyuna açıklama yapmasınıda istiyoruz.

  • Turan turk 01 Ocak 1970 02:00

    Cok tesekkur ediyorum. Tebrikler. Takiplerinizi ve yapici elwstirileriniz takip edecegim ve ettirecegim. Bu tutumunuzun butun STK ve medya elemanlarina ornek olmasini dilerim. Saygilar.