Erzurum Haber Girişi : 02 Kasım 2011 13:51

Erzurum Büyükşehirden kurban timi

Erzurum Büyükşehirden kurban timi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi kurduğu kurban timleri ile bayram boyunca kaçak kurban avına çıkacak.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi kurduğu kurban timleri ile bayram boyunca kaçak kurban avına çıkacak. Kurulan 10 kişilik kurban timi huysuz kurbanlıkların kaçma ihtimaline karşı hayvan pazarında devriye görevinde bulunuyor.

 

Her sene görmeye alışkın olduğumuz kaçan kurbanlıklara artık kurban timleri müdahale edecek. Erzurum Büyükşehir Belediyesi 10 kişiden oluşan eğitimli bir tim kurarak hayvan pazarında göreve başladı. Kurban timi hayvan pazarlarında devriye atarak kaçan kurbanlıkları anında uyuşturucu iğnelerle etkisiz hale getirecek. Hayvan pazarları içerisinde gün boyu devriye atan kurban timlerine kurulan 153 kaçak kurban hattı ile ulaşılabilecek.

 

Vatandaşların bilinçsiz bir şekilde kurbanlığı yakalamak için zarar vermesini önlemeye çalışan timlerin başında ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü`nün görevlendirdiği Veteriner Hekim İkram Coşar bulunacak. Veteriner Coşar, kurban timinin geçmiş senelerde yaşanan kaçan kurbanlıkları yakalamak adına yapılan eziyetlere son vermek amacı ile kurulduğunu söyleyerek, vatandaşların kaçan hayvanları kendi imkanları ile yakalamak yerine işi uzmanlara bırakmaları gerektiğini dile getirdi.


Kurbanlık hayvanı kaçan vatandaşların kurulan kaçak kurban hattı 153`ü arayarak ekip talebinde bulunmaları gerektiğini kaydeden Coşar, olay yerine gelen eğitimli ekipler ellerinde bulunan yakalama aparatları ve uyuşturucu iğneli tüfeklerle hayvana eziyet çektirmeden kolayca yakalayıp sahibine teslim edileceğini söyledi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.