Erzurum Haber Girişi : 19 Haziran 2023 09:48

Erzurum'da akılalmaz hırsızlık! Bir günde iki kez soyuldu

Erzurum'da akılalmaz hırsızlık! Bir günde iki kez soyuldu
Erzurum'da hırsızlar, antika dükkânı bulunan Ahmet Çalışkan'ın (48) depo olarak kullandığı binayı 24 saat içinde iki kez soydu. Yandaki metruk binanın çatısından depoya geçmek için oyuk açan hırsız veya hırsızlar talihsiz adamı 200 bin TL zarara uğrattı.

Erzurum'da hırsızlar, antika dükkânı bulunan Ahmet Çalışkan’ın (48) depo olarak kullandığı binayı 24 saat içinde iki kez soydu. Yandaki metruk binanın çatısından depoya geçmek için oyuk açan hırsız veya hırsızlar talihsiz adamı 200 bin TL zarara uğrattı.Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Rabiaana Mahallesi Hacı Cuma Dere Sokak üzerinde bulunan ve antikacı Ahmet Çalışkan tarafından depo olarak kullanılan 4 katlı bina soyuldu.

 

Yandaki binadan delik açmışlar


Antika dükkanı işleten Çalışkan, depo olarak kullandığı binada antika eşyalar, doğal taşlar, hediyelik eşyalar gibi ürünleri bulunduruyordu. Cumartesi günü öğle saatlerinde depoya gelen Çalışkan, mallarının bir kısmının çalındığını fark etti. Çalışkan’ın ihbarıyla olay yerine polis ekipleri geldi. Hırsız veya hırsızların soyulan deponun bitişiğindeki metruk binaya arkadan girdiği tespit edildi. Hırsızların metruk binanın üst katından açtıkları 50-60 cm çapındaki delikten deponun ikinci katına ulaştıkları anlaşıldı.

 

 

Evdeki hesap çarşıya uymadı


Civarda herhangi bir güvenlik kamerası bulunmaması nedeniyle ekipler, Çalışkan’ın iddiasına göre, gece boyunca bekçilerin bölgede devriye gezeceğini söyledi. Hırsız veya hırsızların kalan malları çalmak için tekrar geleceğini düşünen ekipler, şahıslara suçüstü yapacaktı ancak işler planlandığı gibi gitmedi. Hırsız veya hırsızlar ilk hırsızlığın üzerinden 24 saat geçmeden depoyu yeniden soydu.

 

 

Fıkra gibi soygun


Dün sabah saatlerinde yeniden depoya giden Ahmet Çalışkan, ikinci kez soyulduğunu anladı. Geriye kalan mallarının da yerinde olmadığını fark eden talihsiz adam tekrar polis ekiplerine haber verdi. Soyulan depoya gelen Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, inceleme yaptı. Olay yerinde parmak izi arayan ekipler, beraberinde delillerle depodan ayrıldı. Polis şimdi hırsız veya hırsızları her yerde arıyor.
Hırsız veya hırsızların bir an önce bulunmasını isteyen Çalışkan, “Burada Uzak Doğu ahşap el sanatları, kutular, resim çerçeveleri, tütsülükler, vazolar, nargileler, yüzlerce doğal taş kolyeler gibi eşyalarımız vardı. Benim bu çeşit ürünleri sattığım bir iş yerim var. Burası depomuzdu. Cumartesi öğlen 12’den sonra geldik, burayı soyduklarını anladık. Polisi aradık. Polis geldi, bu duvarı deldiklerini gördü. Biz buraya bekçi koyalım, bunlar muhtemelen bir daha gelirler dediler. Malların hepsi gitmemişti. Pazar günü de malları taşırız dedik. Onun rahatlığıyla eve gittik. Pazar sabahı da geldim ki kalan mallar da gitmiş. En az 200 bin TL’lik malımız gitti. Arkada metruk, harabe yerler var. Oradan delik açıp depoya girmişler. Bir an önce bulunmalarını istiyoruz” dedi. Kaynak/Pusula