Erzurum Haber Girişi : 21 Şubat 2024 12:38

Erzurum'da akran zorbalığı suça sürükledi!

Erzurum'da akran zorbalığı suça sürükledi!
Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bulunan Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu'nda iddiaya göre 6 ve 8'inci sınıf öğrencisi iki çocuk, okuldaki üç öğrenciyi bıçakla tehdit ederek market ve mağazalardan hırsızlık yaptırdı. İŞTE DETAYLAR
Erzurum'da akran zorbalığı suça sürükledi!

Erzurum’da yaşanan olay akran zorbalığının geldiği son noktayı gözler önüne serdi.

 

İddiaya göre ortaokul öğrencisi iki çocuk bıçakla tehdit ettikleri öğrencilere hem hırsızlık yaptırdı hem de paralarını ellerinden aldı. Mağdur çocuklardan birinin annesi Leyla G., okul yönetiminin yaşananlara duyarsız kalmasına sitem ederek çocuğunun kaydını başka bir okula aldığını söyledi.

 

Pusula Gazetesi'nden Manolya Bulut'un haberine göre olay, 6’ıncı sınıf öğrencisi A.S.A.’nın (12) durumu ailesiyle paylaşmasıyla ortaya çıktı. Öğrenci A.S.A. yaklaşık 5 aydır tehditle hırsızlık yapmak zorunda kaldığını, darp edildiğini ve ailesinden aldığı harçlıkları zorbalık eden çocuklara vermek zorunda kaldığını söyledi.

 

Olayı öğrenen anne Leyla G., okula giderek durumu okul müdürüne bildirdi. Kendisinden başka iki arkadaşının daha aynı zorbalığı yaşadığını söyleyen mağdur A.S.A.’nın, ifadesi durumun vahametini ortaya çıkardı. İ. N. (12)  ve A. S. (12) isimli iki çocuk da bir seneyi aşkındır aynı şekilde H. C. (14) ile A. S. A. (12) tarafından tehdit edildiklerini itiraf etti.

 

Okul yönetimi sessiz! 

 

Olayı anlatan anne Leyla G., okul yönetiminin duruma sessiz kalarak aralarında kapatmaya çalıştıklarını söyleyerek sitem etti. Çocuğunun psikolojisinin olumsuz yönde etkilendiğini kaydeden anne, “Çocuğum bir süredir uyku uyuyamıyor, ders çalışmıyor, okula gitmek istemiyor. Meğerse yaşadığı bu durumdan dolayı öyleymiş. O çocuklarla denk gelmemek için okula gitmek istemiyormuş. Olayı okul yönetimine bildirdim. İki çocuk daha itiraf etti. Uzun süredir benim çocuğumla birlikte üç çocuk tehdit ediliyormuş. Kendilerine okulda bıçak göstererek çeşitli yerlerden zorla hırsızlık yaptırılıyormuş. Verdiğimiz harçlıkları, çantasına koyduğumuz beslenmeyi bile ellerinden alıyorlarmış. Ancak okul yönetimi olayla ilgili soruşturma başlatmadı. Çocuklarımızı mağdur eden iki öğrencinin ailesiyle görüşerek çocuklarını sessiz sedasız okuldan almalarını istedi. Olayı aramızda hallederek kapatmak istediler” diye konuştu.

 

Mağdur çocuklar okuldan alındı

 

Olay sonrası mağdur öğrencilerin ailelerinin çocuklarını okuldan almak zorunda kaldığını dile getiren anne, “O çocukların okuldan atılmaları yerine biz çocuklarımızın okulunu değiştirmek zorunda kaldık. Üç aile de mağdur olan çocuklarımızın okullarını değiştirdik. Bu akran zorbalığının da ötesine geçmiş bir olay. Çocuğum resmen zorla suça sürüklenmiş. Allah korusun daha büyük zarar da görebilirdi. Ancak olayın kapatılmak istenmesi canımızı daha çok yaktı” dedi. Öte yandan yaşananlarla ilgili ne okul yönetimi ne de Milli Eğitim Müdürlüğü'nde resmi bir açıklama gelmedi. Kaynak: Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 23 Şubat 2024 22:17

    Öğretmenler borsadan araba alıp satmaktan fırsat bulup öğrencilerle ilgilenmiyor ne olsa suçu velilere atıp işin içinden çıkıyorlar MEB de çoğu mesaisini tamamlamıyor erkenden kaçıyorlar inanmayan araştırsın.

  • Veli 23 Şubat 2024 12:48

    En kötü aile yapısına sahip olan anne baba bile çocuğunun okuyup adam olmasini ister. Zaten aile eğitimi bilse okulu ne yapsin. Bizim çocuklarımız aile kültürü ile değil okul sokak kültürü ile büyüyor. Ogretmen müdür olunca kerameti kendinden bilenler makam sahibi olabilirsiniz fakat hiç bir zaman eğitimci olamazsiniz. Çünkü kapasiteniz o kadar. Kibiriniz gururunuz cocuklari bu hale getirmistir. Çingeneyi kral yapmışlar önce babasını aşmış. Misali Ogretmen olmadan önce devletimiz bunlara cocuk pisikolojisi eğitimi vermelidir.

  • Vatandaş 23 Şubat 2024 12:29

    Öğretmenler milli egitim kolayini bulmuş aile suçlu. çocukları ailede yetistirmiyor. Asıl suçlu aile değil Öğretmenler mudurlerdir. Hangi aile çocuğunun suça bulasmasini ister. Siz bu işi yapamiyorsuz.. aldığınız arabanın evin hesabini yapmaktan ek ders ücretini hesaplamaktan başka bildiginiz yok .

  • ahmet tekin 22 Şubat 2024 21:48

    müdür müdür olsa çocular sebviye bilir edep bilir. puanla müdürlük olmaz. olursa böyle olur.

  • Erzurumda tüm okullar aynı 22 Şubat 2024 19:57

    Tüm okullarda akran zorbalığı patlamış durumda. Öğretmenler ne yapsın. Bazı şeyler aileden gelir. Herkes ülkeyi batan gemi gibi görüp yağmalarsa olacağı bu. 2 gün sonrası için bile plan yapılmıyor bu ülkede.

  • murat 22 Şubat 2024 01:22

    okullarda sorunlu öğrenciler hakkında idare olarak hiç birşey yapılmıyor bu okul erzurumun en başarılı okullarından biri idi maalesef şuanda dibe vurmuş durumda umarım önlemler alınır yoksa durum vahim.

  • Vatandaş 21 Şubat 2024 20:24

    Müdür değişti zihniyet değişmedi. Değişeceğine inanmiyorum. Öğretmeninden ,müdürüne, hizmetlisine kadar başka illere gönderin yerlerine disardan getirin ancak düzelir.

  • Veli 21 Şubat 2024 19:10

    Erzurumda çocuklarınızı okullara yollamayın . Egitim yok ilgilenen yok okutmayin daha iyi. Mutlaka suça bulasacaktir. İstesede istemesede.

  • Halis demir 21 Şubat 2024 17:54

    Bu işin çözümü için çocukların yemeği okulda yemeleri gerekir yemekhane olsun çocuklar okulda yesin. Öğlen arası görüyoruz her çocuk bir kahvede sigara çay içiyor. Müdürlerin umrunda değil kim ölmüş kim kalmış

  • CAN YUCELEN 21 Şubat 2024 13:56

    YÜZ PUAN ALDIM MÜDÜR OLDUM.OLDUYSA MUBAREK OLSUN.HANİ TECRÜBE, HANI LİYAKAT. HANGİ SENDİKADANSİN.OLAY BU.YAZİK COK YAZIK.