Erzurum Düzenleme Tarihi : 20 Ocak 2024 13:30 Haber Girişi : 20 Ocak 2024 12:02

Erzurum'da bilet fiyatları uçtu!

Erzurum'da bilet fiyatları uçtu!
Okulların tatil edilmesiyle uçak ve otobüs bileti fiyatlarında artış yaşandı. Yarıyıl tatilini şehir dışında geçirmek isteyen aileler havalimanı ile otogara akın etti. Erzurum'da bilet fiyatlarına yüzde 30 oranında zam geldi.

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi dün karnelerin verilmesiyle bitti. Sömestr tatiline giren kimi öğrenciler, karnelerini alır almaz aileleriyle birlikte seyahate çıktı.

 

Yarıyıl tatilinde il dışında vakit geçirmek isteyen aileler, havalimanı ve otogarın yolunu tuttu. Özellikle otobüs firmalarında hareketlilik arttı. Erzurum’da yaşanan yoğunluğun ardından otobüs firmaları özellikle büyükşehirler ve kısa mesafedeki illere ek sefer düzenledi.

 

 

Sömestr tatilinden günler önce ise otobüs ve uçak bileti fiyatlarına zam geldi. Geçtiğimiz günlerde özellikle talebin yoğun olduğu otobüs bileti fiyatlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı. Uçak bileti fiyatları ise şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarının iki katına çıktı.

 

Erzurum’dan otobüsle İzmir’e gitmenin bedeli kişi başına bin 300 TL olurken, Ankara’ya 900 TL, İstanbul’a ise 1100 TL oldu. Uçakla seyahat etmek ise her zamanki gibi otobüsle yolculuk etmekten daha pahalı. Erzurum’dan uçakla seyahat etmek isteyen bir kişi binlerce lirayı gözden çıkarmak zorunda kaldı.

 

 

Erzurum’dan İzmir’e uçakla yolculuk etmenin bedeli kişi başına ortalama 4 bin TL’yi bulurken, Ankara’ya ortalama 2 bin 500 TL, İstanbul’a seyahat etmek ise ortalama 3 bin TL’yi buldu.

 

 

Yarıyıl tatilinde yollarda yoğunluk olabileceğini dile getiren otobüs firması yetkilileri, şoförlerin özellikle uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları gerektiğini vurguladı. Yetkililer araçta telefon kullanılmaması, yolcuların emniyet kemeri kullanması, tedbirli olunmasının altını çizdi. Kaynak: Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 21 Ocak 2024 11:53

    Müslümanlık bu değil müşteri çık otobüsler dolu zam yapmamız lazım lütfen devlet denetim göstersin sadece vergi salarak olmaz. Denetim caydırıcılık ucuz mazot gibi vatandaşın faydasına işler yapın zam zam zam bıktık artık