Erzurum Haber Girişi : 05 Nisan 2023 23:58

Erzurum'da FETÖ piyangosu!

Erzurum'da FETÖ piyangosu!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün jandarma okulları sınavında uyguladığı 'aday numarası kodlama yöntemi' deşifre oldu.

Yönteme göre aday numaralarının 5 ve 6’ncı hanelerinin rakamlarının toplamı 9-11 olanlar avantajlı, 7 olanlar ise dezavantajlı olarak kodlandı. Bu şifreleme ile adaylara mülakat puanları verildiği ortaya çıktı.

 

Erzurum’da 17 Mart’ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında asker ve polislerin bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.  Jandarma okullarını ‘Aday numarası kodlama yöntemi’ ile usulsüz şekilde kazandığı tespit edilenlere yönelik gerçekleşen operasyonda soruşturmaya konu olan önemli bir detay dikkat çekti.

 

Şeytanın aklına gelmez

 

Operasyon kapsamında 1 astsubay, 1 infaz koruma memuru, 2 öğretmen ve açıkta bulunan 1 polis memuru ile ihraç edilmiş 3 askeri öğrencinin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli yakalanmıştı. Gözaltına alınanların ifade tutanaklarında geçen satırlar FETÖ’nün kirli oyununu deşifre etti.

 

 

Mülakat puanlarını şifreye göre verdiler

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2014 JATEK (Jandarma Astsubay Temel Eğitim Kursu) sınavında yaşanan usulsüzlüklerle ilgili Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uygulamalı Matematik Enstitüsü tarafından inceleme sonrası tanzim edilen bilirkişi raporunda sınava giren adaylara verilen aday numaralarının 5 ve 6’ncı hanelerinin rakamlarının toplamı 9-11 olan şahısların avantajlı, 7 olan adayların ise dezavantajlı olarak kodlandığı öğrenildi. Mülakatlarda görev alan örgüt mensuplarının aday numarasının 5 ve 6’ncı hanelerinin toplamı 9-11 olan örgüt mensuplarına yönelik yüksek puan vererek sınavı kazandırdığı, 7 olan adaylara ise düşük mülakat puanı vererek sınavdan elenmeye çalışıldığı tespit edildi.

 

İtirafçı oldular

 

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 11’i etkinlik pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediklerini beyan etti. FETÖ/PDY üyesi şüphelilerden 2'si de yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kaynak: Pusula

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • remzi konar 09 Nisan 2023 21:59

    Etin kilosu 300 TL benzin 25 mazot 24 soğan 25 doğalgaz ve elektrik yüzde 150 pahalı ev kiraları konut fiatları üç beş kat artış yaptığı dönemde iktidara oy vermek için çaba gösteren insanlara hiç bir şekilde acımayın bu ziyniyet devam ettikçe bu fiatlar artmaya devam edecektir tuzu kuru olanlar iktidardan menfaati olanlar kendi çıkarları için iktidarı destekleyenlerdir fakiri fukarayı düşünen yok malesef 70 trilyon nafaka 70 trilyon yat alan vekile rağmen erzurum halkı gözü kapalı oy vermeye devam etsin kaybeden ERZURUM ve ERZURUMLU olacaktır Altta kalanın canı çıksın.

  • Sandıkta Görüşeceğiz 09 Nisan 2023 10:10

    Buna izin verenlerin suçu yokmuş gibi üç maymunu oynuyorlar. Sandıkta görüşeceğiz.

  • Dadas 06 Nisan 2023 13:50

    sadece fetö değil ki mülakatta benzer şeyler yine yapılıyor işe alınacaklar belli önceden torpili referansı olmayan sadece çalışarak başvuran da beklesin ki işe girecem... Ama bir durum var Allah'ın hesap günü kuracağı adalet terazisi var ya orda görüşürüz ekmekle oynayanlarla (eski 182 mhrs çalışanı...)

  • ŞEREF KANDEMİR. 06 Nisan 2023 10:26

    REİSE OY VERECEM KEMAL KILÇDAROĞLUNA ÇARPIYI BASACAM.