Erzurum Haber Girişi : 09 Kasım 2023 09:21

Erzurum'da sakar hırsız hastanelik oldu

Erzurum'da sakar hırsız hastanelik oldu
Erzurum'da uyuşturucu madde bağımlısı genç Yasin Y. (26) hırsızlık amacıyla girdiği metruk binanın camını kırarken bileğinden yaralandı. Yüzlerce metre kan kaybederek yürüyen sakar hırsızın hayati tehlikesi sürüyor.

Olay Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Rabiaana Mahallesi Kırkçeşme Sokak üzerinde meydana geldi.

 

İddiaya göre dün sabah saatlerinde sokağa gelen Yasin Y. isimli erkek şahıs, önce köşe başında durarak yasaklı madde kullandı. Yaklaşık 5 dakika kadar burada oyalanan şahıs daha sonra sokak üzerinde bulunan metruk binaya yöneldi.

 

 

Uyuşturucu etkisinde olan 26 yaşındaki genç, hırsızlık amacıyla girmeye çalıştığı metruk binada talihsizlik yaşadı. Acemi hırsız metruk binanın ikinci katına girmeye çalışırken elini dayağı cam parçası bileğine saplandı. Bileğinden yaralanan şahıs acıyla camdan aşağıya atladı. Sokak boyunca kan kaybederek bilinçsizce ilerleyen şahıs, elindeki keserle de çevredekilere saldırdı. Korkuyla kaçarak etraftaki iş yerlerine sığınan vatandaşlar canlarını zor kurtardı. Olay anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

 

Hayati tehlikesi var

 

Yaklaşık 200 metre boyunca kan kaybederek ilerleyen şahıs, daha fazla ilerleyemeden bilincini kaybederek yere yığıldı. Çevredekilerin ambulansa haber vermesiyle olay yerine gelen 112 acil ekipleri şahsı Atatürk Üniversite Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Kalp ve Damar Cerrahi servisinde tedavi altına alınan Yasin Y.’nin hayati tehlikesi olduğu öğrenildi.  

 

 

Çevredeki vatandaşların ihbar etmesiyle olay yerine gelen polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Olay Yeri İnceleme Ekipleri, metruk bina ve çevresinde delil topladı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri ise şahsın yerini tespit ederek ambulansa alınmadan önce olay yerine geldi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Canımız tehlikede

 

Esnaf Metin Özkırbaç, çevrede bulunan metruk binaların bir an önce yıkılması ya da restore edilmesini istediklerini söyleyerek, “Yıllardır burada bulunan metruk binalar tehlike arz ediyor. Buralara ya hırsızlığa ya da uyuşturucu kullanmaya geliyorlar. Mesken hale getirmişler. Şehrin merkezinde, turistlerin de sık geldiği bir bölgede bu tarz olaylar yaşanması hepimizi tedirgin ediyor. O şahıs burada birine de zarar verebilirdi. Canımız tehlikede. Bu binaların bir an önce yıkılması ya da restore edilerek çevre düzenlemesi yapılmasını istiyoruz” dedi. Kaynak: Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.