Erzurum Haber Girişi : 12 Temmuz 2023 09:55

Erzurum'da SMA hastası bebeğin yardım kutusu çalındı

Erzurum'da SMA hastası bebeğin yardım kutusu çalındı
Erzurum'da SMA Tip 1 hastalığından dolayı yardım kampanyası süren Muhammed Eymen bebek için bir fırına konulan kumbara çalındı. Vicdanları sızlatan olayın failinin 77 yaşındaki M.K. isimli şahıs olduğu belirlendi.

Erzurum’da SMA Tip 1 hastalığından dolayı yardım kampanyası süren Muhammed Eymen bebek için bir fırına konulan kumbara çalındı. Vicdanları sızlatan olayın failinin 77 yaşındaki M.K. isimli şahıs olduğu belirlendi.

 

 

Erzurum’da Özlem-Risalettin Kaya çiftinin çocuğu olan Muhammed Eymen bebek için uzun zamandır valilik onaylı yardım kampanyası sürdürülüyor. SMA Tip 1 teşhisi konulan ve yurtdışında tedavisi için 1.8 milyon dolara ihtiyaç duyulan Muhammed Eymen bebeğe destek amaçlı çeşitli kermesler, konserler, etkinlikler sürdürülüyor. Erzurum halkının seferber olduğu Eymen bebek için işletmelere de yardım kutuları konuluyor.

 

Fırındaki yardım kutusunu çaldı

 

Yardım kutularından biri de Palandöken ilçesine bağlı Yenişehir semtinde bulunan bir fırında bulunuyordu. Uzun zamandır fırında duran yardım kutusu, önceki gün sabah saatlerinde çalındı. Kutunun yerinde olmadığını fark eden fırın çalışanları, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

 

Olayı gerçekleştirenin kimliği, vicdanları daha da sızlattı. 19 aylık Muhammed Eymen bebeğin tedavisi için toplanan paraların bulunduğu kutuyu çalan 77 yaşındaki M. K. isimli erkek şahıstı. Görüntülere saniye saniye yansıyan olayda M. K.’nın fırının boş bulunmasını fırsat bilerek içeriye girdiği, etrafta kimsenin olmadığına emin olduktan sonra cebinde getirdiği poşeti çıkardığı görülüyor. Ardından yardım kutusunu alan yaşlı adam, kutuyu poşete koyarak hızla fırından uzaklaşıyor.

 

Polis soruşturma başlattı!

 

İhbar üzerine fırına gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro amirliği ekipleri, kamera görüntülerini inceleyerek kimliğini belirledikleri şüpheliyi yakalamak için araştırma başlattı. 

 

Polise olayla ilgili bilgi veren işyeri sahibi Mehmet Çelik, çalışanların imalathanede olduğu anda olayın gerçekleştirildiğini söyledi. Çelik, "Keşke o çocuğun yardım kumbarasını çalacağına, bizim kasamızı soysaydı. Bu kadar üzülmezdik. Hiç vicdanı sızlamamış mı? Hırsıza sesleniyorum. Ya o kutuyu geri getirsin ya da gitsin aynı şekilde yardımda bulunsun. O bizim paramız değil, yardım bekleyen küçücük bir bebeğin parası" dedi.

 

Erzurum'da valilik izniyle 13 aydır kampanyalar yapıldığını ifade eden  Muhammet Eymen'in babası Risalettin Kaya ise , "Kameradan tespit edildi, yaşlı başlı birisi gelip Muhammet Eymenimiz'in nefesinden çalıyor. Onun vicdanına sesleniyorum, vicdanının sesini dinle o evladın kumbarasını getir yerine teslim et. Muhammed Eymen onun torunu durumunda. Nasıl kıymış aklım almıyor” ifadelerini kullandı. Kaynak/Pusula

 

 

Hırsızlık zanlısı M.K.'nın (77) yardım kutusunu çaldığı anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 

 

 

Tezgahın üzerinde duran yardım kutusunu alarak poşetin içerisine koyuyor. 

 

 

M.K., fırında kimsenin olmadığından emin olduktan sonra cebinde taşıdığı poşeti çıkarıyor.

 

 

Ardından hırsızlık yaptığını gören olup olmadığına bakarak fırından hızla ayrılıyor. 

 

 

Muhammet Eymen Kaya 

 

 

Mehmet Çelik 

 

 

Risalettin Kaya 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.