Bölge Haber Girişi : 25 Şubat 2010 13:37

Erzurum ekonomisini geçeriz!..

Erzurum ekonomisini geçeriz!..
Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem, ilin ekonomisinde ciddi yükseliş olduğunu belirtti.

Erzurum Ajans-Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem, ilin ekonomisinde ciddi yükseliş olduğunu belirtti.
Makamında ilin ekonomisiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan MTSO Başkanı Şihmus Sinecem, Tekel depolarında üretimin başlamasıyla birlikte ihracat rakamlarının hızla artacağını ifade etti. 2009 yılı ihracat rakamının 6 milyon 657 bin 740 dolar olduğunu belirten Şihmus Sinecem, 2010 yılı Ocak ayında ise bunun 1 milyon 674 bin 764 dolar olduğunu kaydetti. İhracat rakamlarının kısa sürede yüzde 100′ün üzerine çıkacağını da vurgulayan Sinecem, kısa sürede Erzurum’un ihracat rakamının geçileceğine inandığını söyledi.
“BÜYÜK GELİŞMELER YAŞANACAK”
Tekel depolarında üretimin başlamasının büyük gelişmeler getireceğini belirten Sinecem, “Sayın valimiz ve milletvekillerimizin girişimleri sonucu Tekel depoları İl Özel İdaresi’ne devredildi ve orası orta boy sanayicilere verilecek. Tekel depolarının ihalesi yapıldı, kısa sürede de sonuçlanacağını umuyorum. Tekel depolarında üretimin başlamasıyla birlikte Muş’ta büyük gelişmeler yaşanacak. Organize sanayi bölgesinde (OSB) aynı hareketlilik kısa sürede başlayacak. 54 parselin 29′unu işletmecilere verdik. Şu anda 2 işletme faaliyet yürütüyor ve 4 parselde de inşaat çalışmaları sürüyor. Daha düne kadar ‘OSB için kim gelirse verilir’ denirken bugün ise orada seçici davranmaya başladık” dedi.
“SAYIN VALİMİZİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ”
Vali Erdoğan Bektaş’ın ilin ekonomisi için büyük çaba sarf ettiğini vurgulayan Sinecem, “İlin ekonomisinin canlanması için valimiz canla başla mücadele ediyor. Sayın valimiz göreve başlar başlamaz bu ilin canlanması için sanayinin şart olduğunu söyledi ve bu doğrultuda da çalışmalarına ağırlık verdi. Malazgirt’te tarım makineleri sanayi için OSB kurdu. Sanayicilerin Muş’a gelmesi için il il dolaşarak sanayicilerle görüştü. Merkezde Tekel depolarının işletmeye açılması için yoğun çaba sarf etti. Sayın valimizin yaptığı çalışmaları göz ardı edemeyiz ve kıymetini bilmeliyiz” diye konuştu.
“İHRACAT RAKAMLARI YÜZDE 100 ARTAR”
Muş’un ihracatının 2011 yılında en az yüzde 100 artacağını savunan Sinecem, “2009 yılı ihracatımız 6 milyon 657 bin 740 dolar iken 2010 Ocak ayıda 1 milyon 674 bin 764 dolara ulaştı. Çimento fabrikasının kurulmasıyla ihracat rakamlarında büyük artış oldu. Şayet sayın valimizin hedeflediği işletmeler de faaliyete geçerse ihracat rakamları en az yüzde 100 artar. Kısa sürede Erzurum’un ihracat rakamını geçeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.