Bölge Haber Girişi : 15 Şubat 2011 02:29

Erzurum Emniyeti'ne dernek gücü!..

Erzurum Emniyeti'ne dernek gücü!..
Bir süre önce kurulan Erzurum Emniyet ve Trafik Hizmetlerini Geliştirme Derneği'nin yapılan ilk genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na iş adamı Ali Tanfer getirildi.

Erzurum Ajans-Bir süre önce kurulan Erzurum Emniyet ve Trafik Hizmetlerini Geliştirme Derneği’nin yapılan ilk genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na iş adamı Ali Tanfer getirildi.

Polis Evi’nde geçtiğimiz hafta sonu yapılan dernek genel kurulu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığını Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Başkanı Erdal Güzel’in yaptığı genel kuruldaki konuşmaların ardından dernek yönetim kurulu, denetleme kurulu ve disiplin kurullarının asil ve yedek üyeliklerinin seçimleri gerçekleştirildi. Yapılan seçime tek aday olarak giren işadamı Ali Tanfer bütün üyelerin oyunu alarak Erzurum Emniyet ve Trafik Hizmetlerini Geliştirme Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Genel kurulda dernek üyelerine hitaben bir konuşma yapan Ali Tanfer, polis teşkilatının, toplumsal düzenin sağlanmasında yeri doldurulamayacak bir işleve sahip olduğunu belirterek, her ülkenin, modern, demokratik, yetkisini yasalardan alan profesyonel bir polis örgütüne ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Türk polis teşkilatının da bu düstur doğrultusunda hareket eden bir kurum olduğunu anlatan Ali Tanfer, vatandaşların polisin bu zorlu görevinde her zaman kendisine destek vermesi gerektiğini ifade ederek, bu amaç doğrultusunda kurulan sivil toplum kuruluşlarının her zaman polis teşkilatının yanında olması gerektiğini söyledi. Konuşmasında, polis ile halk arasında karşılıklı güvenin sağlanması ve her iki tarafın “ortaklık” anlayışı içinde kamu düzeninin sağlanmasında sorumluluğu paylaşması gerektiğini vurgulayan Ali Tanfer, Erzurum halkının da derneğin yapacağı her türlü çalışmaya destek vereceğine gönülden inandıklarını sözlerine ekledi.

Yapılan seçimde, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu şu isimlerden oluştu; Yönetim Kurulu; Ali Tanfer, Vakur Alemdar, Engin Çimen, Murat Aslan, Saim Özakalın, Abdullah Büçge, Şükret Volkan Yıldırım, Mehmet Melik Kaya, Ünal Şahin, Hüsamettin Yavuz, Melik Arıcıoğlu.

Denetleme Kurulu; Şimşek Akpınar, Osman Demirdöğen, Yavuz Saatçioğlu, Mehmet Tavlaşoğlu, Yılmaz Boyalıcı, Mehmet Tanoğlu, Ahmet Satılmaz.

Disiplin Kurulu; Zeki Adil, Mustafa Güvenli, Erdal Güzel, Cemal Şengel, Ömer Düzgün, Burhan Doğan, Mükremin Araz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.