Erzurum Haber Girişi : 11 Ağustos 2023 12:46

Erzurum! Gelenin dönemediği şehir!

Erzurum! Gelenin dönemediği şehir!
Şehre gelecek olan 100'ün üzerinde eski MÜSİAD Başkanı ve iş insanının dönüş biletleri, Türk Hava Yolları tarafından iptal edildi. Bir sonraki uçuşlar da dolu olduğu için bilet bulunamayınca organizasyon tehlikeye girdi.

Erzurum’un tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan bir organizasyon için şehre gelecek olan 100’ün üzerinde eski MÜSİAD Başkanı ve iş insanının dönüş biletleri, Türk Hava Yolları tarafından iptal edildi. Bir sonraki uçuşlar da dolu olduğu için bilet bulunamayınca organizasyon tehlikeye girdi.

 

 

Havayolu ulaşımında yaşanan sıkıntılar Erzurum’da haftalardır hem sivil toplum kuruluşlarının hem de siyasilerin gündeminde. Çevre illere göre yetersiz uçak seferi, kent genelinde düzenlenen organizasyonlara da darbe vuruyor.

 

Her yıl bir şehirde toplanan Eski MÜSİAD Başkanları ve iş insanları, bu yıl Mustafa Güvenli’nin ev sahipliğinde Erzurum’da bir araya gelmeye karar verdi. Eski MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, gelecek  konukları en iyi şekilde ağırlayabilmek, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirmek için kapsamlı bir hazırlık yaptı.

 

 

Ancak 11-13 Ağustos tarihleri arasında şehre gelecek olan 100’ün üzerindeki iş insanı, kötü bir sürprizle karşılaştı. Erzurum İstanbul arası gidiş-dönüş uçak biletlerinin alındığı misafirlerin 13 Ağustos Pazar günü saat 18.45 uçuşları, Türk Hava Yolları tarafından iptal edildi. Şahısların cep telefonlarına atılan mesajda, “13 Ağustos TK2707 Erzurum (ERZ)- İstanbul (İST) uçuşunuz operasyonel sebepler gereğince iptal olmuştur” ifadelerine yer verildi.

 

Aynı zamanda Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı olan Mustafa Güvenli ,“Uçuşların gerçekten neden iptal edildiğini anlamadık. Bir sürü hazırlık yapıldı. Şehrin birçok yeri gezilecek, özel hazırlıklar yaptık. Bu iş insanları Erzurum’dan geriye nasıl dönecekler bilmiyoruz. Cevap da veremiyoruz. Bir sonraki gün uçuşlar da dolu görünüyor. Hepsinin hafta başı İstanbul’da olması gerekiyordu. Erzurum adına böyle kötü bir algı oluştuğu için çok üzgünüm. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi.

 

 

Ilıcalı da Bakana seslendi

 

Öte yandan Akademisyen-siyasetçi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise, TV100’de yayınlanan 10’dan 12’ye programında Türkiye’yi etkisi altına alan bunaltıcı sıcaklarda serinlemek isteyenleri Türkiye’nin doğal kliması Erzurum’a davet etti. Ilıcalı, uçak seferleri sıklığı konusunda sıkıntı yaşanan şehir için de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan desteklerini talep etti.

 

Prof. Dr. Ilıcalı, “Sıcaklardan bunalanları Türkiye’nin doğal kliması Erzurum’a davet edelim. Tren, otobüs, uçak ve bölünmüş yollarımız var. İnsanların doğal klima Erzurum’a gelmesi ve turistik mekanları da gezebilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızdan uçak seferlerinin de sıklığının artırılmasını talep ediyoruz” dedi. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • nihat 11 Ağustos 2023 17:00

    Ilıcalı kimseyi Erzuruma davet etmesin. Yıllarca tatil yaptığınız yerlerde kalın. Gelip buralarıda kalabalıklaştırmayın. Yıllarca keyf ettiniz birazda derdini çekin.