Erzurum Düzenleme Tarihi : 06 Ekim 2023 14:30 Haber Girişi : 06 Ekim 2023 11:06

'Erzurum Günleri' sıfır organizasyonla başladı

'Erzurum Günleri' sıfır organizasyonla başladı
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırmalar ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından Ankara'da düzenlenen Erzurum Günleri 'protokolde kim nereye oturacak' kriziyle başladı.

Altınpark ANFA bir Erzurum Günleri’ne daha ev sahipliği yapıyor. ESAV tarafından düzenlenen etkinlik bu yıl da organizasyon bozukluğuyla başladı.

 

Erzurum protokolü ve bazı misafir milletvekilleri dışında üst düzey siyasi ya da bürokrat katılımının olmadığı açılış törenine vatandaşlar da ilgi göstermedi.

 

 

OTURMA DÜZENİ HAZIRLAMAMIŞLAR!

 

Açılış töreni başlamadan önce ilk kriz protokol sırasında yaşandı. AK Parti Milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat ile Vali Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, eski milletvekili Mücahit Himoğlu bazı ilçe belediye başkanları ve teşkilat başkanları protokol sırasındaki yerini aldı 

 

 

YERLERİNDEN KALKTILAR

 

Bir süre sonra salona AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Saadettin Hülagü ile Veysel Tipioğlu geldi. Oturma düzeni hazırlanmaması nedeniyle bir süre ayakta kalan misafir vekillere, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın, Gençlik Kolları Başkanı Gökberk Kocaaliler’in kalkmasıyla yer açıldı. Ömeroğlu ve Aydın töreni arka sıralardan izlerken, Kocaaliler salondan ayrıldı.

 

 

 

 

AKDAĞ’A YERİNİ VERDİ

 

Bu sırada salona eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ geldi. Protokolde yer olmadığını fark eden Akdağ, son sıraya doğru giderken, Milletvekili Mehmet Emin Öz bu duruma izin vermedi. Ayağa kalkıp yerini Recep Akdağ’a veren Mehmet Emin Öz, eski Milletvekili Mücahit Himoğlu’nun yanına oturdu.

 

 

SALONDAKİ PİS KOKU RAHATSIZ ETTİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan etkinlikte Palandöken Belediyesi Türk Halk Müziği korosu mini bir konseri verirken, konuşmaların ardından protokol üyeleri açılan stantları gezdi. Ancak salondaki pis koku tüm katılımcıları rahatsız etti.

 

 

UÇAK OLMAYINCA BASIN DA KATILMADI

 

Erzurum Valiliği başta olmak üzere Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin kiraladığı stantlara açılış günü ilgi az oldu. Stantlar dışında fuar alanındaki yerleşik esnafın, Erzurum tabelaları asarak, kentle ilgisi olmayan ürünleri satışa çıkarması dikkat çekti. Ayrıca her yıl uçakla Ankara’ya getirilen Erzurum basını için bu yıl otobüs tahsis edilince, medya katılımı da az oldu. 8 Ekim Pazar günü sona erecek olan Erzurum Günleri’nde Türk Halk Müziği konserleri düzenlenecek ve konferanslar yapılacak. HABER MERKEZİ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.