Erzurum Havalanı CAT işinde neler oldu?

Ajanlık öyle kolay değildir bilirsiniz. Bazen buharlaşarak inceleyeceksin; bazen buharlaşanı… İddiaların üstüne gideceksin, içine girip iyice bakacaksın!..

 

Bende işte ajanlığın gereğini yerine getirmeye çalışıyorum. Kimseye ne kinim ne öfkem var… Ortaya döktüklerimin bir tanesinin bile yalan olduğunu ispatlasınlar o anda ajanlığı bırakmaya hazırım.  Bir de şu yorum yazan kıymetli okuyuculardan rica ediyorum; anlamadan yazmayın; anlayanlar zaten yazmıyor gereğini yapıyor.

 

Neyse gelelim konumuza. Aslında konu çokta yeni değil. Aylar öncesinin konusu ama; bugünlerde, özel idarede eski defterler açıldı ya bir kere; artık iddiaların, ihbarların ardı arkası kesilmiyor… Bana değişik kaynaklardan son ulaşan notları, iddiaları şöyle bir araştırınca küçük dilimi yuttum!..

 

İddiaların kahramanları iki ayrı partiden iki Erzurum İl Genel Meclisi üyesi, bir belediye başkanı ve bir de daire başkanı…

 

Olay şu; 2011 kapsamında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum Hava Limanı pistinin  *CAT II standardına getirilmesi, PAT sahalarının onarımı ve tadili işi ihale ile bir şirkete verilir. Şirket dolgu işlerinde kullanılmak üzere Erzurum’da ki tek uygun dolgu malzemesinin bulunduğu Beypınarı Köyü’nden arazi sahipleriyle sözleşme imzalar. Dönümü 2 bin 500.-TL den antlaşma yapılır. (Bu sözleşmeler Beypınar Köyü’ndeki arazi sahiplerinde halen duruyor.)

 

Hatırlanacağı gibi yıllar önce Sivil Havaalanı yapılırken de başka bir şirket yine Beypınarı Köyü’nden çakıl almak zorunda kalmıştı ve sonrasında söylenti ve iddialar alıp başını gitmişti.

 

CAT II ihalesini alan şirket, her ne hikmetse havaalanı dolgu çakılını Beypınarı Köyünden 1.5 milyon (gerekli malzemenin tutarı) lira verip almaktan vazgeçer.  Şirket, bu ihtiyacını Özel İdare aracılığı ile Tivnik Köyü’ndeki dere yatağından çıkarılan malzemeyi özel izinle almaya başlar…

 

Şimdi bunda ne var diyeceksiniz değil mi?

İşte asıl katakulli burada başlıyor!..

 

Biri MHP’li, diğeri AKP’li olan hangi İl Genel Meclis üyeleri bu şirket için Tivnik Köyü’nden çakıl alınması için mücadele verdi?

Havaalanı dolgusuna uygun olmayan bu çakılın Beypınarı Köyü arazi sahiplerinden alınıp 1.5 milyon lira ödenecek olması neden bu iki İl Genel Meclisi üyesini rahatsız etti?

Acaba hangi çıkar ilişkileri devreye girdi?

 

Ben şimdi soruyorum.

 

İddialar oldukça ciddidir.

 

Ve acilen cevap bekliyor kamuoyu.

 

1-Beypınarı köylülerine 1.5 milyon lira vermek yerine uygun olmayan dolgu malzemesini bu paranın yarısına kapatan şirket; Tivnik dere yatağını tahsis eden daire başkanına ne karşılığı bunu yaptırdı?

2-Bir AKP’li belediye başkanı bu işe aracılık etti mi?

3-Havaalanı dolgusuna uygun olmayan çakılla doldurulan pist 2011 yılında çökerse Erzurum dünyaya ne cevap verecek?

4-Tivnik köyü deresinden taşınan çakılın köyün arazisine vereceği zarar hakkında genel sekreterin bir bilgisi var mı?

5-Burada yazmak istemediğim yüklü miktarda ki rakam birilerine dağıtıldı mı?

6-Derenin bir yüklenici firmaya peşkeş çekilmesi doğru mu?

 

Bu konuyu birçok kişi yakından biliyor; özellikle arazileri alınacak diye sevinirken sadece ellerinde sözleşmelerle ortada kalan köylüler ve onların muhtarı… Bilinmeyen ise  kimlerin minik bir katakulliyle  kimlere hangi çıkarları sağladığı?

 

Eee!.. Onu da artık ilgililer açıklasın bir ajan olarak şimdilik benden bu kadar!...

 

[email protected]

 

*CAT STANDARTI NEDİR?: Değişik hava şartlarında uçakların emniyetle yaklaşma, inme, taksi yapma ve kalkışları için havalimanları CAT I, CAT II, CAT III (a,b,c) şeklinde sınıflandırılıyor. CAT II’de düşük görüş şartlarında iniş ve kalkış mümkün. CAT III’de ise sıfır görüşte dahi hava trafiği gerçekleşebiliyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.