Bölge Haber Girişi : 02 Aralık 2009 20:24

Erzurum Hizmet-İş yetki belgesini aldı!..

Erzurum Hizmet-İş yetki belgesini aldı!..
Hizmet İş Sendikası,Büyükşehir Belediyesi ile Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ)'nde çalışan 700 işçinin üye olmasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan 2010 yılı toplu iş sözleşme görüşmeleri için yetki belgesi aldıklarını açıkladı.
Erzurum Ajans-Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Şube Başkanı Cevdet Tamgaç'la sendika binasında ortak bir basın toplantısı düzenledi. Sert, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ'de örgütlenme çalışmalarını tamamlayıp, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan 2010 yılı toplu iş sözleşme (TİS) görüşmeleri için yetki aldıklarını söyledi.

Basın mensuplarına, yetki belgesini gösteren Sert, yetki sürecinde sendikal birlik ve mücadale ruhu gösteren bütün sendika üyesi işçilere teşekkür etti. Ücret sendikacılığı yapmadıklarını da dile getiren Sert, sosyal sendikacılık yaparak, üyelerinin sosyo- ekonomik çıkar ve menfaatlerini koruduklarını kaydetti.

Büyükşehir ve ESKİ'de çalışan üye işçilere anket formu dağıtacaklarını da dile getiren Sert, bu anketten çıkacak sonuca göre TİS taslak çalışmalarını gerçekleştireceklerini ifade etti. Sert, "İmzamız işçinin kararıdır. Üyelerimizin tasvip etmediği, onaylamadığı hiçbir sözleşmenin altında imzamız olmamıştır, olmayacaktır." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.