Ekonomi Haber Girişi : 25 Mayıs 2012 20:30

Erzurum kalkınmışlıkta kaçıncı sırada?

Erzurum kalkınmışlıkta kaçıncı sırada?
Kalkınma Bakanlığı, en son 2003 yılında yayımlanan İllerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Araştırması (SEGE) güncelledi...

Erzurum Ajans-Orhan Bozkurt'un haberi-Kalkınma Bakanlığı yeni teşvik sistemine dayanak teşkil edecek olan Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Araştırması  (SEGE 2011) listesini açıkladı. En son 2003 yılında yayımlanan listeye göre ilk 10'da olan İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Tekirdağ ve Antalya ile birlikte yer alan Yalova ve Adana'nın yerini Denizli ile Muğla aldı. Erzurum ise büyük  hayal kırıklığı yaratarak SEGE 2011'de Tunceli'nin bile gerisine düşerek ancak kendisine  59. sırada yer buldu.

SEGE-2011 çalışması ile illerin gelişmişlik düzeyleri farklı alanlardan seçilen değişkenler yardımıyla ölçüldü. Bu ölçüm sonucunda, il sıralamaları yapıldı ve aynı özelliklere sahip il grupları belirlendi. Uluslararası pek çok sıralama ve endeksleme çalışmasında kullanılan bu yöntem, bilimsel tabanı güçlü, test edilmiş ve objektif bir yapıya sahip


Belediyelere  ve il özel idarelerine kaynak tahsis edilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının personel atamaları ve özlük haklarının düzenlenmesi ile kalkınma ajansları merkezi bütçe paylarının belirlenmesi gibi bölgesel niteliği olan kamu politikalarının uygulanmasında önemli bir kıstas olan SEGE sıralaması  büyük önem taşıyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • HALİL İBRAHİM AYDIN 01 Ocak 1970 02:00

    EY ERZUERUMLU BUNDA SENİNDE VEBALİN VAR (EŞEĞİ MEKTEP MÜDÜRÜ YAPARSAN SINIFLARIN AHIR OLMASINA İTİRAZIN OLAMAZ.)DERİM VESSELAM.

  • selcan 01 Ocak 1970 02:00

    size oy verdiğim için kendimden utanıyorum....

  • RUH ADAM 01 Ocak 1970 02:00

    METEHAN ARICI ARKADAŞA KATILIYORUM MUHYETTİN AKSAK BEY BÖLGE HASTANESİNİN ORDAKİ ARSALARI PARSELLEMEDE ÇOK BAŞARILI

  • RUH ADAM 01 Ocak 1970 02:00

    ABİ ALLAH AŞKINA ŞU VEKİLLERİ DOĞRU DÜRÜST TANIYAN VARMI ERZURUMDA BAKAN HARİCİNDE ERZURUMDA İSMAİL KÖSELERİ NECATİ GÜLLÜLÜ AĞABEYLER ZEKİ ERTUGAY HOCAM PARTİ GÖZETMEKSİZİN YAZIYORUM HER KÖYDE RASTLANIRDI BU VEKİLLERE BEN ŞAHSEN ÇOK RASTLADIM BUNLARI GÖREN VARMI HERKES BU KONUDAN MÜZDARİP HELE ŞU FAZİLET HANIM NE İŞ YAPAR NECİDİR BU KADIN MAAŞ VEKİLİ SANIRIM HEL BİRDE OKTAY ÖZTÜRK VARKİ BİZDE EVLERE ŞENLİK ADAM KENDİNİ BEYENMİŞ BİR MHPLİ OLMAMA RAĞMEN KEŞKE OKTAY BEYİN YERİNE İBRAHİM AYDEMİR AĞABEY GİTSEYDİ ERZURUMA LAYIKI İLE HİZMET EDCEK TEK İNSAN İBRAHİM ABİYDİ KİŞİL VE ERZURMLULUK KARAKTERİ ON NUMARA İBRAHİM ABİDE MHPLİ OLDUĞUM HALDE GİDEMEDİĞİNE HALEN DAHA YANARIM BUNLARIN HEPSİNE BEDELDİ HELE ŞU AKPLİ VEKİLLER BELEDİYE BAŞKANI AHMET KÜÇÜKLER BU MEMLEKETTEN İKİ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI OLMASI BU MEMLEKET İÇİN KAYBEDİLMİŞ YILLARDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL BEN AKP NİN VEYA MHP NİN YERİNDE OLSAM BÜYÜKŞEHİRE YAŞAR SÜTBEYAZ HOCAYI GETİRP KOYARIM BAKIN ERZURUMA NASIL HİZMET EDİYOR ADAM SOLCUYMUŞ BANANE KARDEŞİM KİM BU MEMLEKETE HİZMET EDİYORSA BEN ONA ALLAH RAZI OLSUN DERİM

  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Allah her iki dünyada da sorumlulardan sorsun. Şehrimize hizmet etmeyenleri Allah utandırsın.

  • dadas 01 Ocak 1970 02:00

    Kudaka ne işe yarıyor yeri geldi mi açılışlarla projelerle hava atmasını iyi biliyorlar. Ayrıca 7 tane işe yaramaz vekil gönderdi Erzurum ne işe yarıyorlar bu halkda destek verdi koyun gibi bir millet ne için oy veriyor anlamak mümkün değil ama neyse.zaten bu meclisten bir cacık olmaz olmuyorda bir tane vatansever kendi vatanını halkını düşünen hükümet gelmedi gelmezde bu milleti dinle kandırmak kolay ya... (Erzurum ajans sakın yandaşlık yapıp yayınlamamazlık yapma)

  • VEYİS 01 Ocak 1970 02:00

    OLSUN SAYIN VEKİLLERİMİZİN CANLARI SAĞOLSUN ALLAH CC BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.UYUSUNDA BÜYÜSÜN NENNİ TIPIŞ TIPIŞ YÜRÜSÜN NENNİ

  • metehan arıcı 01 Ocak 1970 02:00

    bölge eğitim hastanesinin etrafındaki arazileri aile ve iş arkadaşı çevresine tahsis eden sayın erzurum milletvekiliz... Çok dindar sayın milletvekilimiz... Bu durumu görmeleri gerekenler görmez... Çünkü onlar zaten kalkınmışlıklarını ilk 10 lara taşıdılar. Gerisi hikaye onlar için..Nasılsa birileri bedava kömür için oy veriyorlar... Kuru kuruya namaz kılıp dindar geçinmekle olmuyor.. ÖLÜM VAR... İLAHİ ADELET VAR..

  • ethcol 01 Ocak 1970 02:00

    şehrin seçilmişleri duysun bunun boyle olduğunu sokaktaki çocuk bile bikiyor.. Yazıklar olsun..