Erzurum Haber Girişi : 29 Aralık 2014 15:00

Erzurum merkezli yasadışı dinleme operasyonu

Erzurum merkezli yasadışı dinleme operasyonu
Erzurum'da 1,5 yıl süreyle yasa dışı dinleme yaptıkları iddia edilen Eski Erzurum İstihbarat Şube Müdürü ile 4 emniyet amiri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında görev yaptıkları illerde gözaltına alındı.
Erzurumajans-Erzurum'da 1,5 yıl süreyle yasa dışı dinleme yaptıkları iddia edilen Eski Erzurum İstihbarat Şube Müdürü ile 4 emniyet amiri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında görev yaptıkları illerde gözaltına alındı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında dönemin eski Erzurum İstihbarat Şube Müdürü Hurşit U. görev yaptığı Kahramanmaraş'ta, Emniyet Amirleri Soysal A. Bolu'da, Arslan K., Ankara'da, Yücel B., ise Düzce'de, Serkan D., İstanbul Ümraniye'de Terörle Mücadele Ekipleri tarafından görevlerinin başlarında Cumhuriyet Savcılığı'nın gözaltı kararlarının tebliğ edilerek gözaltına alındılar.

İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜR YARDIMCISI DA ARANIYOR

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan biri İstihbarat Şube Müdürü ile birlikte 4 Emniyet Amiri ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde ofisine 'böcek' dinleme cihazı bıraktığı iddia edilen ve hakkında Ankara Ağır Ceza Mahkemesi tarafından arama kararı bulunan Erzurum İstihbarat eski Şube Müdür Yardımcısı Sedat Z.'da Erzurum'da düğmeye basılan operasyonda arananlar arasında bulunuyor.

ERZURUM'DA İFADE VERECEKLER

Edinilen bilgilere göre, gözaltına alınan İstihbarat Şube Müdürü Hurşit U. ile birlikte 4 Emniyet Amir'inin Erzurum'a getirilerek Cumhuriyet Savcılığı'nda yasa dışı dinlemelerle ilgili ifade verecekleri öğrenildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • RECEP 01 Ocak 1970 02:00

    KİMİN KUYRUĞUNA BASMIŞLAR ACABA

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    yazıklar olsun, Karayazı da canı pahasına PKK lıyı gözaltına alan istihbarat müdürü hala gözaltında. Millete telekulak diye yutturuyorlar. Yazık çok yazık. Ne idüğü belirsiz gazeteciye yaptırılan haberle, çakma ülkücü il Emniyet Müdürü ile memleketin vatansever evlatlarını gözaltına alıyorlar.

  • osman yildiz 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum ajansı tarafsız biliriz. Bu konuda da tarafsız habercilik yapmasını beklerdik. Yazik

  • Ali Kasım GÜLDÜREN 01 Ocak 1970 02:00

    Ülkenin geldiği duruma bak. PKK asayişi ele almış doğuda cirit atıyor, devlette PKK ile mücadele eden Anadolu evladını yani Kahraman Polisimizi içeri atıyor.Yoksa PKK ya Oslo da verilen sözler mi? Yerine getiriliyor. Milletimizin gözünü açması lazım.

  • halid 01 Ocak 1970 02:00

    Sizde yandaş medyaya destek veriyorsunuz hangi bürokrat emir verdi de böyle haber yaptınız Erzurum u rezil ettiniz.

  • barış kurt 01 Ocak 1970 02:00

    Yaw he he yalan dolan ne varsa hbr yapın zaten...

  • turan bozkurt 01 Ocak 1970 02:00

    Adaletin kalmadığı bir ülkede Hz. İbrahim`in ateşe atıldığı esnada ateşi döndürmek için su taşıyan karınca misali. Ateşi söndüremesemde tarafım belli olur dediği gibi. Sizde halın yanında mı yoksa gücün kuvvetin yanında mı olacaksınız.

  • turan bozkurt 01 Ocak 1970 02:00

    Bir ülkede basın taman tarafsız bir gözlem ile haber yapmalı ki gerçekcililiğini yitirmesin tamamen güvenilir, şeffaf, tarafsız, Emirsiz bir habercilik yakışır basına.

  • turan bozkurt 01 Ocak 1970 02:00

    Yukarıdan emir gelir aşağısı uygular bunca zaman neredeydiniz bu sorgulama için

  • tarık 01 Ocak 1970 02:00

    Düğmeye basıldı lafını Ali Kırcaya sorun o iyi bilir. .o lafı kullandıktan sonra başına gelenleri anlatsın belki size ders olur.

  • eyüp 01 Ocak 1970 02:00

    Niye alındıkları resmi olarak açıklanmadan hemen yaftalamak size yakışıyor mu.Yazıklar olsun sizin haberciliğinize..

  • Selim KILIÇARSLAN 01 Ocak 1970 02:00

    Vatan evlatlarını hukuki yollarla yaptıkları işlerinden dolayı töhmet altında bırakanları ve yanlı ve yorumlu haberlerle insanların zihinlerini bulandıranları Allahın Kahhar ismine havale ediyorum.

  • buse 01 Ocak 1970 02:00

    Asıl paralel devlet ulkenin guneydogusunu esir almis. Tutturmussunuz paralel. 1 yildir devletin tum imkanlariyla yapabildikleri ortada. Elle tutulur hic bir sey yok. Varsa verin cezasini ama yok degillerse Allah elbet cezanizi verecek. Er ya da geç.

  • buse cakir 01 Ocak 1970 02:00

    Ülke yanıyor. Guneydoguyu pkkya sattilar. Bu suni gundemlerle unutturmaya calisiyorlar. Bu mizrak bu çuvala sıgmaz arkadaş

  • helin adıvar 01 Ocak 1970 02:00

    Yazık çok yazık tarafsız bir medya kalmamış artık.herkes işine geldiği gibi yazıyor.

  • caner can 01 Ocak 1970 02:00

    Dur bakalım bu operasyon gündemi değiştirecekmi. Acaba hangi gündem cizremi , pkk nın para basması mı veya baska hangi gündem olabilir bu zaman gösterecek. Ülkemiz için utanc verici ne yaparsın

  • emir demir 01 Ocak 1970 02:00

    Artık yargıyada güvenmiyorum. Dinleme yalanları yatsı olmadan ortaya çıkıyor.

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Yasadışı dinlemeler. Siz hangi yasadan hangi anayasadan bahsediyorsunuz. Hepiniz bir kişinin cep telefonu tuşuna dönmğşsünüz. Düğmeye bas göz altına al. Düğmeye bas operasyon yap. iyi düzen. Uzun ömürlü olmaz inşallah.

  • hasan yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Dinleme hikayeleri erzurum a da sıçradıysa iyi vallaç Bir orası alet olmamıştı. oda oldu

  • akif emir 01 Ocak 1970 02:00

    Bunlar algı çalışmasına doymuyor. şimdi neyin üstünü örtme derdindeler çok merak ediyorum.

  • günah keçisi polis mi 01 Ocak 1970 02:00

    bu dinleme kararlarını veren savcı hakim nerede.anca gücünüz polise yeter polis ne yapsın kanunda yazandan farklı bir işlem yapıldı ise verilsin cezası ama sırf ceza verebilmek için istiklal mahkemelerini kurmak ne kadar hukuki ne kadar vicdani ne kadar meşrupolis birimlerinin kuyruğuna basmamış olsaydı şimdi kahramandı.kuyruğuna basılan ların sesi çok çıktığı için polis olduğu vatan haini, terörist oldu özgürlük savaşçısı ve mağdur evet polis teröristi dinledi diye teröristleri tek tek arayıp şikayetçi olun diye yalvaranların sonu nasıl olur acaba

  • yavuz sert 01 Ocak 1970 02:00

    Tabi biz de yedik. Ne zaman hükümeti zor durumda bırakacak olaylar olsa pesine patlat bir operasyon.Maksat algılar bozulmasın.Son Cizre Nusaybin olayları, Yüce Divan meselesi hükümeti zor durumda bırakıyordu. Aynı gerekçelerle yapılan operasyonlarda bir tane tutuklu yok. Ama halen bıkmadan usanmadan yasadışı dinleme diye polislere göz altı uygulanıyor. Son dakika Erzurumda sorgulananlarin hepsi serbest kalmış. Bunu da haber yapar mısınız insan merak ediyor. Gerçekler mi yoksa sadece algılar mı ilgi alaninizda...

  • YILMAZ arslan 01 Ocak 1970 02:00

    Parelele bağla, gerisi kolay. Cizre düşmüş, 3 kişi ölmüş ne ehemmiyeti var.

  • Zeynep tolun 01 Ocak 1970 02:00

    Bence bu insanlar suçsuz. Birileri Cizre`de ki zaafiyetlerini örtmeye çalışıyor ve konuşulmaması nı istiyor bu ülke yi size bırakmıyacağızkaçacaksınız

  • ömer 01 Ocak 1970 02:00

    Gündem değiştirme çabası. Adamlar her açıklayamadığı meselelerde paralel safsata sına yapışıyor. Cizre elden gidecek pkk özgürlük nada ları atmaya başladı bizim ileri zekalilar nelerle uğraşıyor.

  • ensar aladağ 01 Ocak 1970 02:00

    Bu uygulamalar 28 şubatın devamı uygulamalar illaki bir gün süreç bitecek ve siz hesap vereceksiniz bu tarafta olmassa mahşerde vereceksiniz.

  • Gazi Şahin 01 Ocak 1970 02:00

    Allah aşkına bu nasıl bir hukuksuzluktur... Ne alakası var yasa dışı ile, Görevlerini yapan insanların bu şekilde gösterilmesine karşıyım. Lütfen dikkatli hareket edelim... Yargısız infaz etmeyelim

  • Bilal Yıldırım 01 Ocak 1970 02:00

    Ülkenin iyice çivisi çıktı. Ya adamlar kafasına taktıklarına yasadışı dinleme diyor. Türk polisine yapılan bu operaslar ülkenin temeline dinamit koymaktır.

  • hymm 01 Ocak 1970 02:00

    Iyi tamam da kardesim neden şimdi neden önce değil şimdi. ..

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Sizde ne biçim bir anlayış var. Sizin tasmanızdan tutanlar sizi nasıl bağlamış ki sonucu görmeden haber yapıyorsunuz. Yazıklar olsun. Bu haberi yapanlar hakkında şikayetçi olunacağından ve sizin de yargılanacağınızdan endişeniz olmasın...