Bölge Haber Girişi : 29 Mart 2010 16:44

Erzurum polisinin büyük başarısı!

Erzurum polisinin büyük başarısı!
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, TIR dorsesi içerisinde 88 kaçak göçmen yakalanırken, 4 zanlı insan ticareti yapmak suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Erzurum Ajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, TIR dorsesi içerisinde 88 kaçak göçmen yakalanırken, 4 zanlı insan ticareti yapmak suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince elde edilen istihbarat bilgileri ve devam eden çalışmalar neticesinde, M.S.Ç. ve Y.S. isimli şahısların organizatörlüğündeki uluslararası göçmen kaçakçılığı yapan örgüt tarafından, savaş ve ekonomik nedenlerden dolayı Afganistan, İran ve Irak uyruklu kaçak göçmenlerin, menfaat karşılığı İran ülkesi sınırından illegal yollarla Türkiye’ye sokulduğu belirlendi. Örgüt üyelerinin, illegal olarak ülkeye sokulan göçmenlere sahte pasaport
düzenleyerek, kaçak göçmenlerin kara yoluyla ticari taksi, TIR, kamyon kasa ve zulalarında Doğu illeri üzerinden İstanbul’a, buradan da kara, deniz ve hava yoluyla Avrupa ülkelerine geçişlerinin sağlanacağı öğrenildi. Bu bilgiler üzerine, Erzurum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, İran’dan gelip İstanbul istikametine gitmekte olan M.S.Ç., ve Y.S.’nin içerisinde bulunduğu otomobil ve daha sonra bugün saat 05.15 sıralarında şüpheli TIR, çevre yolu güzergahında durduruldu. TIR
dorsesinde yapılan kontrolde yabancı uyruklu 88 kaçak göçmen yakalandı.
Kaçaklar, Emniyet Müdürlüğü binasına getirilerek Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi. Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından 88 kaçağın sınır dışı edileceği bildirildi.
Öte yandan 88 kaçağın kaçak yollardan Avrupa’ya gitmeyi planladıkları, bunun için insan tacirleriyle kişi başı bin 500 dolara anlaştıklarını iddia edildi. İnsan ticareti yapmak iddiasıyla 88 kaçak ile birlikte yakalanan M.S. Ç., Y. S., İ. Ç. ve H.E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Erzurum Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.