Siyaset Haber Girişi : 08 Haziran 2015 17:08

Erzurum siyasette bir ilki yaşadı

Erzurum siyasette bir ilki yaşadı
7 Haziran Genel seçimleriyle Erzurum adına da siyasi tarihinde bir ilk yaşandı.
Erzurumajans-7 Haziran Genel seçimleriyle Erzurum adına da siyasi tarihinde bir ilk yaşandı. Daha önce TBMM'ye 23 ve 24'üncü dönemde AK Parti'den Fazilet Dağcı Çığlık'ı gönderen Erzurum, bu kez iki kadın milletvekiline temsil görevi verdi.

Yine Erzurum tarihinde ilk kez aynı mahallede doğan ve yaşayan 3 milletvekili seçimle temsil hakkı kazandı. İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu ve MHP'den de Kamil Aydın Erzurum Yakutiye ilçesi eski adıyla Tosya yeni adıyla Veyisefendi Mahallesi'nin sakinleri.

AK Parti Erzurum'u dört milletvekili ile temsil edecek. 25 dönem milletvekilleri olan Efkan ala, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu ve İbrahim Aydemir, MHP'den Kamil aydın ve HDP'den de Seher Akçınar sonuçların kesinleşmesinin ardından yemin ederek göreve başlayacak.

Adnan Yılmaz dışındaki 5 milletvekili ilk kez temsil görevine getirilirken, 24'üncü dönemde de milletvekili olan Adnan Yılmaz 2'inci kez Erzurum'u temsil edecek. Seçilen milletvekillerinin 5'i Erzurum doğumlu, HDP milletvekili Seher Akçınar ise Adıyaman Çelikhan nüfusuna kayıtlı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • tekmanLi 01 Ocak 1970 02:00

    Dadaşlar diyor biz yok böyleyiz yok şöyleyiz..yav kardeşim kendinizi ne kadar ballandıra ballandıra övüyorsunuz..Tamam öyle olun ama Erzurumda Kürtlerin iradesi de var..Onu görün yani..Ayrıca HDP olarak biz ırkçılık yapmayız

  • kadir 01 Ocak 1970 02:00

    asıl ben yıllardır çıkmamasından utanıyordum ama şükür bu başlangıç bi sonraki seçim 2 olacak Allah ın izniyle hdp

  • yaktın bizi kamil aydın 01 Ocak 1970 02:00

    oktay öztürk gitsin 3 4 milletvekili çıkarırız diyen zihniyet teşkilat il ilçe yönetcileri bunu duymayan ülkücüler ne oldu kamil aydın vekil oldu da erzurum kaybetti mhp kaybetti liste açıklandığı gün böyle olacağı belliydi siyasi ikballeriniz için bitirdiniz erzurumu bir dahaki seçimde mhp hiç milletvekili çıkarmazsa şaşırmayın sakın kibir kazandı erzurum mhp kaybetti kötülük kazandı kavga dövüş kazandı gözün AYDIN mhp erzurumda bu kavga dövüş sayesinde 1 hdp milletvekili var siz utanmıyorsanız biz utanıyoruz ders almadınız siz alparslan türkeş den koltuğunuzun peşine düştünüz sizin milliyetçiliğinizden şüphe ediyoruz biz

  • dadaş t.c vatandaşı 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumlu olmayan bir m.vekili erzurumdan istemiyorum han memeleketin adamıysa orda secilsim erzurumlu olmayan m.vekili erzurumun vekili olamazbeni erzurumu temsil edemez

  • Dadaş Mustafa 01 Ocak 1970 02:00

    Dadaş çelik bir yaydır, onu germeye gelmez Çağlayan bir sel olur, dağlara da baş eğmez... Aslen Erzurumlu, kütüğü bile hala memleketinde, Dadaş olmaktan her zaman gurur duyan biri olarak pkk`nın memleketimde vekil çıkarmasından dolayı utanç duyuyorum!

  • 25-2015 01 Ocak 1970 02:00

    Pkk Erzurum millet vekili . Utanıyorum

  • Ömer A. 01 Ocak 1970 02:00

    akp = mhp = pkk