Bölge Haber Girişi : 21 Kasım 2009 00:07

Erzurum SYDV'den dev proje!..

Erzurum SYDV'den dev proje!..
Fakir vatandaşlara yardım ederek onların yüzünü güldüren Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), bölge meyvecilik sektörünü geliştirmek için önemli bir projeye imza atıyor.
Erzurum Ajans-Fakir vatandaşlara yardım ederek onların yüzünü güldüren Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), bölge meyvecilik sektörünü geliştirmek için önemli bir projeye imza atıyor.

Erzurum'un kuzey ilçelerinde çiftçilerin kendi imkanlarıyla yaptıkları meyveciliği daha ekonomik hale getirmek ve geliştirmeyi amaçlayan SYDV, bölge çiftçisine meyve fidanları dağıttı. Çiftçilere özellikle kiraz, ceviz ve dut fidanı veren SYDV, meyvelerin üretime kazandırılması için proje hazırladı. Bölgede oldukça fazla üretilin dutla ilgili işleme tesisi kurmak için proje hazırlayan SYDV, ilk olarak Uzundere ilçesinde yaptırılacak dut işleme tesisi için kolları sıvadı. Önümüzdeki yaz dönemine kadar tamamlanması planlanan dut işleme tesisinin ihalesi yapıldı.

Erzurum SYDV tarafından Olur ilçesine yaptırılacak olan dut işleme tesisi için ise yer aranıyor. Olur Kaymakamlığının yer tahsisini yapmasından sonra bu ilçede de kısa sürede tesis kurularak işletmeye açılacak.

ÇİFTÇİNİN ELİNDEN TUTACAĞIZ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın fakirlere yardım yapmasıyla bilindiğini belirten Erzurum SYDV Müdürü Zekariya Deniz, "Bunun yanında sosyal riski azaltma projesi kapsamında isteyen vatandaşlarımızın iş kurmalarına da yardımcı oluyoruz. Ancak bu kez bölge çiftçisi için önemli bir çalışma yapacağız. Uzundere ve Olur'da yapacağımız dut işleme tesisleri bölge çiftçisinin daha önce çürüyen meyvelerinin ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlayacak."dedi.

Bugüne kadar fakirlere el uzatan SYDV'nin yeni projeyle çiftçilerin de elinden tutacağını vurgulayan Deniz, "Kuzey ilçelerinde meyvecilik sektörünün geliştirilmesi için hazırlanan projelere vereceğimiz destekle bölge çiftçisi ekonomik anlamda daha da gelişecek ve meyvecilik sektörü de istediğimiz düzeye gelecektir."diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.