Erzurum Haber Girişi : 23 Mayıs 2012 12:00

Erzurum-Tebriz uçak seferleri başlıyor

Erzurum-Tebriz uçak seferleri başlıyor
‘Tebriz- Bakü- Tiflis’uçak seferlerinin başlatılması yönünde gündeme getirilen teklif, sonunda meyvesini verdi. İlk uçak seferi 15 Haziran’da yapılacak
Erzurum Ajans-‘Tebriz- Bakü- Tiflis’uçak seferlerinin başlatılması yönünde gündeme getirilen teklif, sonunda meyvesini verdi. İlk uçak seferi 15 Haziran’da yapılacak

Erzurum bağlantılı Tebriz uçak seferleri 15 Haziran’da başlıyor. Şube Başkanı Güvenli, Erzurum bağlantılı Tebriz uçak seferlerinin 15 Haziran’da başlayacağını bildirdi. Güvenli, “Erzurum’un beklediği bu haberi kamuoyuyla paylaşıyor olmak benim için büyük bir mutluluk” açıklamasında bulundu.Tebriz, Bakü ve Tiflis’e Erzurum’dan uçak seferleri düzenlenmesi hususunu geçtiğimiz yıl MÜSİAD Şubesi olarak gündeme taşıdıklarını ve bu kapsamda Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil’i Erzurum’da ağırladıklarını hatırlatan Güvenli, “Tebriz, artık Erzurum’un kanatlarının altında olacak. İlk uçak seferi 15 Haziran’da yapılacak” diye konuştu.Tebriz uçak seferlerinin başlatılmasının, Erzurum'dan dünyaya güçlü kapıların açılmasına imkan sağlayacağını vurgulayan Güvenli, böylece Erzurum'un sadece ticari alanda değil, turizm, eğitim, sağlık ve spor alanlarında da hareketliliklerin yaşandığı bir şehir haline geleceğini kaydetti. Uçak seferleriyle ilgili olarak alınan sonucun memnuniyet verici olduğunun altını çizen Güvenli, "Erzurum’dan Tebriz’e uçak seferleri başlatılmasıyla birlikte çok önemli bir sıçramayı daha gerçekleştirmiş olacağız. Uzun yıllardan beri Erzurum’un komşu ülkelerle sınır ticareti yapması yönündeki gerekliliği dile getiriyoruz. Tebriz’e uçak seferleri başlatılacak olmasının, Erzurum’da sınır ticareti başta olmak üzere, turizm, eğitim ve sağlık alanlarında da büyük faydalar doğuracağına inanıyoruz. Tebriz’le yapacağımız sıçramanın, ilerleyen dönemlerde Bakü, Tiflis, Mekke, Medine ve Cidde’yle devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.Güvenli, uçak seferlerinin şimdilik haftada iki kez yapılacağının altını çizerek, sefer sayısının ilerleyen dönemlerde artırılmasının gündeme gelebileceğini dile getirdi.

KOTİL’E TEŞEKKÜR ETTİ

U
çak seferlerinin başlatılması sürecine Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın katkısının çok büyük olduğuna vurgu yapan Güvenli, Erzurum noktasındaki hassasiyetinden dolayı Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil’e de teşekkür etti.Güvenli, “Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ, Tebriz uçak seferlerinin yapılması yönündeki değerlendirme ve hazırlık sürecine çok büyük katkılar koydu. Konunun takipçisi oldu ve yakından ilgilendi. Bu bakımdan Sağlık Bakanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Buna ilaveten THY Genel Müdürümüz Sayın Temel Kotil de, Erzurum’a gösterdiği yakın ilgi ve alakayla bizleri memnun etti. Seferlerin başlatılması noktasındaki tüm teknik altyapıyı bizzat kendisi oluşturdu, bizlerle devamlı temas halinde oldu. Sayın Genel Müdür Kotil’e, gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca AK Parti Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ve Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ün de, bu sürece katkıları oldu, onlara da teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.