Erzurum Haber Girişi : 19 Mart 2013 16:58

Erzurum TGB'den Ergenekon protestosu

Erzurum TGB'den Ergenekon protestosu
Erzurum'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İşçi Partisi (İP) ve CHP üyeleri tarafından Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde açıklanan Ergenekon mütalaası basın açıklamasıyla protesto edildi.
Erzurumajans-Erzurum'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İşçi Partisi (İP) ve CHP üyeleri tarafından Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde açıklanan Ergenekon mütalaası basın açıklamasıyla protesto edildi.

Havuzbaşında grup adına bir öğrenci tarafından basın açıklaması okundu. Açıklamada; "Hukuksuzluğun hukuk olduğu, yalanın ve iftiranın kanıtlanmasına rağmen delil olduğu bu davanın hiçbir geçerliliği, ciddiyeti yoktur. Noter tasdikli Amerikan beslemesi Cumhuriyet düşmanlarının okudukları mütalaanın da, verecekleri kararın da hiçbir hükmü yoktur. Yakındır. Türk Milleti AKP'den hesabı soracaktır. Türkiye'nin bağımsızlığını ve Atatürk Devrimlerini kararlılıkla savunan vatanseverlere, devrimcilere ağırlaştırılmış müebbet hapis vereceklermiş. Biz sürgünlerde, gurbetlerde gece gündüz vatan aşkı ile yanıp tutuşanlarız. Dağlarda, tepelerde Ya İstiklal Ya Ölüm diyerek ağa babanızı denize dökenleriz. Biz Çanakkale'de, Kocatepe'de yalın ayak baldırı çıplak çarpışanlarız. Dünün, bugünün kahramanları; yarının münadisiyiz. Durmadan akan, yıkıp yapanlarız. Ne çabuk unuttunuz bunları. İktidarımız meşru mu ki, hükümleriniz meşru olsun. Fermanlarınız da, buyruklarınız da iktidarınızın süresi kadardır. Korkunuz, tedirginliğiniz, telaşınız ne kadar da belli. Suçunuzu biliyorsunuz. Hazırlayın ifadelerinizi, savunmalarınızı; şimdi halk sizi yargılayacak. Türkiye'yi bölmenin, vatanı satmanın, yurtseverleri tutsak etmenin hesabını soracak. Başımız dik, gözlerinizin içine bakarak okuyacağız mütalaanızı. O duvarlarınızı başınıza yıkacağız. Milletçe özgürleşeceğiz." denildi.
Grup kısa süreli sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.