Erzurum Haber Girişi : 11 Şubat 2023 10:36

"Erzurum'u da uyardım ve 4 şiddeti üzerinde deprem meydana geldi"

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran depremler sonrası değerlendirmelerde bulunan Jeofizik Mühendisi Hurşit Canlı, Bingöl, Muş, Erzincan'da ciddi bir deprem beklediğini belirtti. Hurşit Canlı, Erzurum'da da deprem beklendiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremi Erzurumlular sosyal medya yöneticisi Furkan Nehir'e değerlendiren Jeofizik Mühendisi Hurşit Canlı, daha önce bu depremlerle ilgili çok uyarıda bulunduklarını ifade ederek, şimdiyse Doğu Anadolu Fay hattında Bingöl, Muş Varto ve Erzincan için ciddi depremler beklendiğini söyledi.

 

Canlı, Erzurum’un Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Fay Hattı'nda bulunmadığını, Erzurum’un kendisine has fay hatlarının olduğunu da belirterek, bu şehirde de deprem beklediklerini vurguladı. Bu bölgede depremin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Jeofizik Mühendisi Canlı, “Erzurum bölgesini değerlendirdiğimiz zaman, özellikle Bingöl, Muş Varto, Erzincan’da ciddi deprem olacağını düşünüyorum. Bu anlamda hiç kaygım yok, olacaktır, bundan kaçış yok. Erzurum’da da deprem bekliyoruz. Bunun sebebi ise Doğu Anadolu Fay Hattı'nın alt tarafı, yani güney kısmı bölgesinde çok sıkışma oldu. Bu sıkışmalar kuzey istikametinde mutlaka kendisini gösterecektir” dedi. 

 

Canlı, depremi en az zararla atlatmak için mutlaka binaların zemin etütlerinin yapılması gerektiğini ve uygun zeminlere bina inşa edilmesi gerektiğine de dikkat çekti. Canlı, "Deprem bölgesinde birçok deprem oldu. Bunların bazıları artçı, bazıları ise ana depremdir. Birbirinden farklı faylar üzerinde gerçekleştiler” ifadelerini kullandı. İHA 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 11 Şubat 2023 18:31

    Binaların etütleri ETÜ tarafından ta 2018 yılında yapılmış. Bu rapor sümen altı edilmiş, bugüne kadar da bir çalışma yapılmamış. Bu halk, bu yöneticilerin umurunda bile. Bunlar bilim ve aklı öteledikleri için bu durumu yaşıyoruz. Hemen kaderi böyle zamanlarda yapıştırıyorlar. Bu durum körü körüne biat Kültürünün neticesidir. Bu da az gelişmiş toplumların karakteristik özelliğidir. Bu yetkililer neden bu beş yıldır,mevcut binaların kuvvetlendirilmesi çalışmasını yapmadılar. Nasıl olsa böyle bir durumda hemen kader kılıfını takarlar. Bu depremler kader değildir. Allah, şûra suresinin 30. ayetinde," başınıza gelen her musibet, ellerinizle yaptıklarınızdan dolayıdır" buyuruyor. Muttaffin suresinin 1. ayetinde de " ölçü ve tartıyı eksik tutanların vay haline" buyuruyor. Binayı yaparken demir, çimento ve malzemeden çal, zemin etüdü yapma, denetleme, az harca, pahalıya sat, halkı aldat,kendi elinle bunları yap hazırla, deprem olduğu zamanda kadere sığın he.. benim oturduğum ev küçük bir sarsıntıda beşik gibi sallanıyor, belli ki malzemeden çalınmış, hırsızlık yapılmış. Ben çok korkuyorum . Yıllardan beri deprem, emlak, DASK vergilerini ödüyorum. Ama çoluk çocuk diken üstündeyiz. Bu yetkililer bunu nasıl izah edecekler? Neden bu vatandaşı görmezden geliyorlar neden, neden,neden? Bu aç Gözlülugun,bu cehaletin, bu yagmanin bu talanin sebebi bunlara sorulmayacak mı? Biz her gün her gün diken üstünde mi yaşayacağız ? Sabahlara kadar daha ne zamana kadar uyumayacagiz? Bunları Allah'a havale ediyoruz. Sayın Canlı, bu uyarınız için size teşekkür ediyoruz. Bu duyarlılığınızdan dolayı sizi tebrik ediyoruz. Selamlar. Allah sizde razı olsun. Amin..