Bölge Haber Girişi : 19 Ocak 2011 16:40

Erzurum yöresel ürünleri tescillendi!..

Erzurum yöresel ürünleri tescillendi!..
Erzurum'un ünü yurt içi ve dışına yayılan yöresel yemeği Oltu cağ kebabı ile civil peyniri, Türk Patent Enstitüsü'nden (TPE) Coğrafi İşaret tescil belgesi aldı.

Erzurum Ajans-Erzurum’un ünü yurt içi ve dışına yayılan yöresel yemeği Oltu cağ kebabı ile civil peyniri, Türk Patent Enstitüsü’nden (TPE) ‘Coğrafi İşaret’ tescil belgesi aldı.

Türkiye'nin çeşitli yörelerinde yüzyıllardır üretilen birbirinden güzel ve özel yöresel ürünler, belediyeler, valilikler, ticaret ve sanayi odaları, şirketler özel şahıslar adına tescil ediliyor. Şimdiye kadar aralarında halıdan kilime, pişmaniyeden pestile, incirden kebaba kadar 138 birbirinden değişik ürünle ilgili TPE tarafından yapılan ‘coğrafi işaret’ tescili,

ürünün özelliklerini korurken bu özelliklere uygun üretim yapan üreticilere de yardımcı oluyor.

Gerekli incelemenin tamamlanmasının ardından uygun olan ürünlere Coğrafi İşaret tescil belgesi veren TPE, Erzurum’un ünü yurt dışına yayılan Oltu Cağ Kebabı’na ve civil peyniri tescillenirken, Erzurum göğermiş peyniri, kadayıf dolması ve su böreği tescil bekleyen yöresel lezzetler arasında yer alıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.