Erzurum'da Ala oy kaybettirir mi?

Siyasetin simyasını bu bölgede, özellikle Erzurum'da çözümlemek ve formülünü çıkarmak çok zordur.

Siyasete soyunmuş ve bu yola koyulmuş muhteremlerin bir kelimesi, bir bakışı, bir haykırışı oyların oynamasına neden olabilir.

Biz gazeteci tayfası bazen saf saflarında yer alarak, gün içinde iletişim kurduğumuz kişilerle sohbet ederken soru sormadan bazı yanıtları alırız.

Evet! Sayın Ala Erzurum'da iktidar partisine oy kaybettirebilir. Ve bunu da birçok nedeni olabilir. Ancak öne çıkan ve Erzurum'un dindar kesimlerinin unutamadığı ve kahve köşelerinde söylenen bir konu var ki; en koyu AKP'li bile bunu savunamıyor ve oynan bu demokrasi oyununda oyunu geri çekeceğini söylemekten geri kalmıyor.

Erzurumlunun unutmadığı bir söylemi sizler de hatırlayınız.
Ne demişti Sayın Efkan Ala!
Peygamber efendimiz Mekke'yi fethedip oraya girerken, muhtemelen oradan kendisine bir pay çıkartarak gururlandı; ama biz yaptığımız işlerden kendimize pay ve gurur çıkarmıyoruz, anlamındaki söylemi Erzurum'daki tüm hemşerilerini üzmüş ve yaralamıştı. (Bu cümlenin anlamını açmaya gerek yok)
İşte bu unutulmadı.
Erzurum'da konu din ve inanç olunca siyasilerin söylediği her söz kayıt altına alınarak, cami avlularında ve kahvehane masalarında yinelenerek kiminde sitemle karışık kızgınlığa, kiminde de küskünlüğe dönüşüyor.
İktidar partisi karşıtları, "işte sizin oy vereceğiniz kişinin söylediği," diyerek karşı tarafa attıkları topu ne tutan, ne de karşı bir voleyle gönderen oluyor!

Eğer bu ve bu cümlelere benzer söylemleri Adalet ve Kalkınma Partisi'nin önde gelenlerinden biri tarafından değil de başka bir partinin sonda gelenlerinden biri dahi söyleseydi, herkes biliyor ki yer yerinden oynardı! Şimdi yer yerinden oynamasa da oylar yerinden oynayacak gibi!
Bu salt kent merkezinde değil, seyahatlerimde uğradığım ve sohbet ettiğim Oltulular da (kıvırtmaya çalışan birkaç kişi hariç) bu söylemi eleştirdiğini ve kendilerini yaraladığını söylediler.

Son günlerdeki ekonomik ve siyasi gelişmeleri de düşünecek olur isek, iktidar partisi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a rağmen oy kaybını engelleyemiyor

Evet, üç ay sonraki seçimlerde Erzurum'un rengi değişebilir.
Erzurum'da Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermemek için neden arayanlar, Efkan Ala'yı buldular!

Peki Sayın Ala, seçim çalışmalarına başladığında kurduğu bu bozuk cümleyi onaracak sözcükler bulabilir mi?
Bekleyip göreceğiz!
E
ğer konuştuğumuz ve sohbetlerine katıldığımız kişiler ikiyüzlü değillerse; eğer düşündüklerini yansıtıyorlar ise buralarda siyasi hava parçalı bulutlu geçecek demektir. Bizden söylemesi! 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • seyfullah hızarcı 01 Ocak 1970 02:00

    güzel bir analiz

  • mersinli 01 Ocak 1970 02:00

    ALAkadar yorumu yapan bayım,sizce sayın Ala`nın söylediği ,`o gurura kapıldı ,biz bu hataya düşmüyoruz` sözü önemsiz mi??

  • ALAkadar 01 Ocak 1970 02:00

    siyasetçi yetiştirme konusunda kısır olduğu herkesin malumu olan Erzurumdan nihayet bir siyasetçi çıkıyor sizde onun altını oymaya çalışıyorsunuz...hemde ALA nın bu memleketle ne kadar hemhal olduğunu bildiğiniz halde...ne ALAka dermişiz yazar begg...