Erzurum Haber Girişi : 09 Ağustos 2015 14:43

Erzurum'da cadde ve sokaklar çiçek açtı

Erzurum'da cadde ve sokaklar çiçek açtı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde son 4 ay içerisinde 1 milyon 250 bin çiçek dikti.
 Erzurumajans- Büyükşehir Belediyesi, şehri rengârenk çiçeklerle donattı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in "2015 senesi Çevresel Yatırım Yılı olacak" direktifi üzerine harekete geçen Büyükşehir'in ekipleri, bahar mevsimiyle birlikte Erzurum'u ilçeleriyle beraber güzelleştirdi. 

Doğanın zengin bitki örtüsüyle bütünleşen bahar ve yaz mevsiminin çiçekleri Erzurum'u muhteşem bir görünüme kavuşturdu. Bahar mevsimiyle birlikte Erzurum'a 4 ayda 1 milyon 250 bin çiçek dikildi. Şehrin muhtelif alanlarında 250 bin kadife, 200 bin ateş çiçeği, 300 bin petunya, 150 bin begonya ve 100 bin horozibiği toprakla buluşturuldu. Çiçekler, şehir merkezindeki ve ilçelerdeki orta refüj, park, bahçe ve yeşil alanlara eş zamanlı bir şekilde dikildi. İlçelerde çeşitli renk ve türlerde petunya, kadife, horozibiği, ateş çiçeği ve begonyadan oluşan 250 bin mevsimlik çiçek toprakla buluşturuldu.

"YEŞİL VE RENGARENK BİR ERZURUM?"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bahar ve yaz mevsiminde park ve bahçelerde yapılan çiçeklendirme çalışmasının önemine vurgu yaparak, 4 ayda il genelinde 1 milyon 250 bin çiçeğin toprakla buluşturulduğunu belirtti. Başkan Sekmen, "Geçen yıl '2015'te şehrimizin kentsel estetik çalışmalarında çevreyle ilgili önemli değişimler yapacağız' demiştik. Hamdolsun bu sözümüzü yerine getirdik. Bu yıl ağaçlandırma, yeşillendirme ve çiçek ekiminde önemli mesafeler kat ettik. Kurumumuz bünyesindeki Genel Müdürlükler ve Daire Başkanlıkları da Erzurum'un 'Yeşil bir vilayet' olarak anılması için ellerinden gelen çabayı harcıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyemizin çevre ve doğa dostu çalışanları, 'Yeşil ve rengârenk bir Erzurum için' canla başla vazifelerini ifa ediyor" diye konuştu.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kibar feyzo 01 Ocak 1970 02:00

    :):):) okdar güldüm ki sabahtan akşama kadar geziyorum da çiçekli yer göremedim resimdeki yerde taşmağazaları:):) ee orasıda malüm zengin bölge