Erzurum Haber Girişi : 26 Ağustos 2015 23:47

Erzurum'da kaçak sigara operasyonu

Erzurum'da kaçak sigara operasyonu
Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince il genelinde kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda; 321 bin 480 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Erzurumajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince il genelinde kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda; 321 bin 480 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü ekiplerince kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; birinci olayda sürücülüğünü Ö.A isimli şahsın yaptığı bir araçta yapılan aramada değişik marka ve miktarlarda toplam 22 bin 980 paket bandrolsüz ve kaçak olduğu değerlendirilen sigara ele geçirildi. Olayın şüphelileri B.T.Z ve R.K isimli şahıslar hakkında "5607 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçundan yasal işlem yapıldı.

İkinci olayda ise sürücülüğünü B.T.Z isimli İran uyruklu şahsın yaptığı ve yanında yine İran uyruklu R.K isimli şahsın bulunduğu Çekici ve bu çekiciye bağlı dorse de yapılan aramada PVC hammaddesi yükünün arasında değişik marka ve miktarlarda toplam 298 bin 500 paket bandrolsüz ve kaçak olduğu değerlendirilen sigara ele geçirildi. Olayın şüphelileri B.T.Z ve R.K isimli şahıslar hakkında "5607 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçundan yasal işlem yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, haksız kazanç elde eden şahısların yakalanmasına ve kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceği belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.