Erzurum'da kadın siyasetçi olmanın şanssızlığı

FAZILET DAĞCI ÇIĞLIK: İsviçre'de büyümüş, okumuş iki dönem milletvekilliği yapan şanslılarından biri.

NİMET AYDEMİR :AKP'nin kurulduğu günden beri içerisinde, çeşitli görevlerde bulundu, kadın kolları başkanlığı yaptı tam bir Amazon gibi çalıştı.

ZEKİYE ÇOMAKLI: Renkli kişiliğiyle MHP'deki performasından çok AKP'de kendini gösterdi; önceki seçimlerde de aday adayı oldu. AKP'nin kadın organizasyonlarının aranan ismiydi, bir ara partiyle limonu olur gibi oldu; ama sonra "mabeynini"düzeltti
Hac'ca gitti.

IŞIL BEDİRHANOĞLU: En ilginç olanı buydu, çağdaş görünümlü liberal demokrat bir aileden gelen, TEMA Vakfı'nın Erzurum temsilciliğini yapan Öğretmen, AKP ile mizaçları uymadığı bilinen Erzurum tabiriyle "Tanko" denilebilecek biri.

YURDAN DAĞAŞAN: Oltu'da avukatlık yapıyor, DYP ilçe Başkanlığı yaptı Doğru Yol Partisi'nden aday oldu.

AYSUN KÜLTÜR: Erzurum'un kadim ülkücülerinden akademisyen Nuri Kültür'ün öğretmen eşi.

HÜLYA ÇAKIR: MHP'nin eski başkanlarından Mustafa Çakır'ın yeğeni, Nevzat Çakır'ın kızı, daha önce de aday adayı olmuştu.

Ve diğer isimler...

Olcay Beyoğlu ,
Havva Karademir
Kübra Reisoğlu
Makbule Kavaz
Nebahat Önal Baysal
Nafize Kıyıcı
Serap Avar
Sürü Budak
Aslı seda Gökdaş
Ayşe Kartal
Bilge Mutlu Bilge
Demet Güral
Fatima Kotan
Gülenler Sekin

Sadece göz önünde olan isimleri tanıtabildim, isimler AKP Erzurum aday adayları sitesinden alınmıştır.
Erzurum'da aday olma ve meclise gitme şansı olanların Erzurum dışından olduğuna umarım dikkat etmişsinizdir!
Değişen birşey yok!
Dün de böyleydi bugün de!

Hanım aday adaylarının hepsi yaşadıkları Erzurum'dan müracaat ettikleri halde Erzurum'da yaşamayan ve bu şehirden Müracaat bile etmeyen Zehra Taşkesenlioğlu'nu aday gösterdiler. Erzurum'da yaşayan 21 müracaatlı hanımı es geçip. şahsi sebeplerden Zehra Taşkeslioğlu'nu aday gösterdiler.

Başka yerlerde geçerliliği var mı bilmem; ama Erzurum'da her alanda kendini gösteren "EV DANASI ÖKÜZ OLMAZ" sözü kendini burada da göstermiş.

AKP nin fedakâr bayanları size Düşen bundan böyle sesinizi kesmektir; çünkü Taşkesen geldi!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dost 01 Ocak 1970 02:00

    Benim ağbim ecel gelmiş cihana başağrıası bahane.Böyle olacak ki MHP birinci parti olsun...

  • Kim zeynep yazmış ki 01 Ocak 1970 02:00

    Kim zeynep yazmış yazılan Zehra bizmi Okuyamıyoruz siz mı. 2. Dursun bey güzel bir yaraya parmak basmış. 3. Allah rızası için sayın adayınızı Erzurum un herhangi bir yerine bırakın kaybolur mu kaybolmaz mı yeminle cevap verin. 4. Kimsenin sayın aday hanimefendiye birşey dediği yok kim aday olursa olsun ama şehrin karı yağmuru çamuru v.s. yaşayan insan yokmuy ithal aday gelir bu memlekete bu sorun her parti de zaman içinde olmuştur. 5.Ama böyle fedailer oldukça bu şehre herşey layık.

  • gerçek Erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    Dursun bey Gazeteci olmuşsunuz ama kusura bakmayın Bir çok şeyi bilmediğiniz gibi araştırma zahmetinede girmiyorsunuz. Bir kere Adayımızın isminden Başlarsak İsmi Zeynep değil ZEHRA,dır, İkincisi gerçek bir erzurumludur, Erzurum,da doğan daha sonra okumak veya iş hayatı için Erzurumdan Ayrılan Erzurumluk Vasfını Kayıpmı ediyor. Zehra Hanım, Daha önce Erzurum Milletvekilliği Yapmış Merhum Fethullah Taşkesen,linin yiğenidir. Eski Horasan Müftüsü, Merkez Vaizi Merhum Sıddık Hocaefendinin Yiğenidir. Babası İlim sahibi Merhum MAZHAR ( HOCA) TAŞKESENLİOĞLU,dur, Dedesi Kenikar,lı Şeyh Abdulkerim Efendi,dir. Neredeyse Tamamı Erzurumda Yaşayan Taşkesenlioğlu ve Akyüz Ailelerinin evladı ve Adayıdır. HalkBank Genel Müdürü Ali TAŞKESENLİOĞLU,nun Kardeşidir. Size göre Daha ne Kadar Erzurum,lu olmalıdır. Zehra Hanım,ın Yolunu allah açık etsin Rabbim sizin gibi düşünenlerede akıl izan versin.

  • Fırat TAŞKESENLİOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın ŞEN öncelikle Adayımızın adını öğrenin Zeynep değil ZEHRA.. Konuya hakimiyet dereceniz adayımızın adını yanlış yazmanızdan belli bundan dolayı diğer yorumlarınıza cevap dahi yazmıyorum.Saygılarımla

  • Fazilet Demir 01 Ocak 1970 02:00

    Maalesef adayimizin adini dahi bilmiyorsunuz: Zehra Taskesenlioglu . Kendisi Erzurumludur. Ikametgah adresinin neresi oldugu amac ulkeye hizmet oldugunda pek de onemli olmamasi gerekiyor. Kim koltugu kapacak derdine girersek bir adim oteye gidemeyiz. Erzuruma hizmet etmek istedikten sonra hepimiz cok sey yapabiliriz. Bir Erzurumlu bayan olarak ben kendisinin aday olmasindan cok gurur duydum. Zaman hepimizin Erzurum`a canla basla hizmet zamani, sandalye savasi zamani degil.

  • burası erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Cumhuriyet ilk kurulduğundan beri bu sorun hep yaşanmış mesela Mustafa Kemal Atatürk Meclise Erzurum Millet Vekili olarak ilk girmiştir çok gerilere gitmiyelim DYP partisi Erzurum Milletvekili Ayvaz GOKDEMİR Erzurum lu olmamasına rağmen yıllarca Erzurumdan vekil oldu MHP den Oktay ÖZTÜRK kendisi karsli ama Erzurumdan millet vekili oldu şimdi AKPARTİ DE malesef bu sorun oluştu inanın ben en çok Nimet Aydemir hanımA üzüldüm teşkilatta çok çalıştı sonuç bu olmamalıydı.