Erzurum Haber Girişi : 25 Ekim 2015 14:45

Erzurum'da kuyumcuyu soyan çete çökertildi

Erzurum'da kuyumcuyu soyan çete çökertildi
Erzurum'da evine giderken soyguncular tarafından kaçırılıp, kuyumcu dükkanı soyulan vatandaşın durumu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na anlatması üzerine Başbakanın "Bu hırsızlar yakalanacak" talimatıyla 12 kişilik çete kısa sürede çökertildi.

Erzurumajans-Erzurum'da evine giderken soyguncular tarafından kaçırılıp, kuyumcu dükkanı soyulan vatandaşın durumu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na anlatması üzerine Başbakanın "Bu hırsızlar yakalanacak" talimatıyla 12 kişilik çete kısa sürede çökertildi.


"KUYUMCUYU DAĞA KALDIRIP İŞ YERİNİ SOYDULAR"


Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Taşmağazalar semtindeki kuyumcu dükkanından çıkarak merkez Palandöken ilçesi Kayakyolu Mahallesi'ndeki evine gitmek isteyen İbrahim Abay, soyguncular tarafından kaçırıldıktan sonra iş yerinden 300 bin TL değerindeki 2 kilo altını da kendi eliyle soygunculara teslim etti. İlginç soygun olayı şöyle gerçekleşti: 


2 Ekim Cuma akşamı kuyumcu dükkanını kapatan Abay, evinin bulunduğu apartmana girmek isterken arkasından gelen iki kişi gözlerine biber gazı sıkıp, ellerini plastik kelepçe ile bağlayarak bir aracın bagajına koydu. Daha sonra Palandöken dağına gözleri kapalı olarak götürülen kuyumcudan iş yerinin kapı ve güvenlik alarm zilinin kumandasını alan soyguncularından bir tanesi, kuyumcu dükkanına gitti. İş yerinin kepengini kumanda ile açan soyguncu alarmın çalması üzerine girdiği dükkandan yüzleri maskeli olan diğer iki arkadaşını cep telefonuyla arayarak, alarmın nasıl susturulacağını Abay'dan öğrenmelerini istedi. Abay'ın tarifi üzerine alarmı susturmayı beceremeyen soyguncular, daha sonra beraberlerinde Abay'ı kuyumcu dükkanına yakın olan bir mekana getirdi. Burada kendisini ve çocuklarını ölümle tehdit eden soyguncular, Abay'la yürüyerek Taşmağazalardaki kuyumcu dükkanına gitti. Abay'la birlikte dükkana giren soygunculardan bir tanesi iş yerinin kepenklerini arkadan indirip, iş yerinde poşetlere doldurduğu 2 kilo altın ve paraları alarak kaçtı. Soyguncuların ardından, 'Hırsız var' diye bağıran Abay daha sonra 155'i arayarak yardım istedi.


"YAŞADIKLARINI BAŞBAKANA ANLATTI"


İbrahim Abay'ın iş yeri geçen yıl da bir kişi tarafından yüzüne biber gazı sıkılarak soyulmuş, soyguncu kaçtıktan kısa süre sonra Samsun'da çaldığı 4 altın bilezikle birlikte yakalanmıştı. Abay, soyguncuya acıyarak davacı olmaktan vazgeçmişti.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 6 Ekim'de Erzurum'da yaptığı esnaf ziyaretinde Abay'ın iş yerini ziyaret etti. Abay da yaşadığı soygun olayını Başbakan'a anlatarak yardım istedi. Davutoğlu da beraberindeki Vali Ahmet Altıparmak'a "Bu hırsızlar yakalanacak" talimatını verdikten sonra polis ekipleri çalışmalarını daha da sıklaştırdı.


"ASAYİŞ ŞUBE EKİPLERİ 12 KİŞİLİK HIRSIZLIK ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ


Olayın ardından Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Olayı gerçekleştirdiği değerlendirilen şüphelilerin kimlikleri tespit edilerek ekiplerce fiziki takibe alındı. Yapılan takip sonucunda şüphelilerin ellerinde bulunan iş yerinden yağma ettikleri altınları piyasaya peyderpey sürmek istedikleri belirlendi. Şüphelilerin altınları piyasaya sürmek için götürdükleri tespiti yapılarak şahısların yakalanması için operasyon düzenlendi. Operasyonda şahıslardan birisi elinde bulunan altınların bir kısmının bulunduğu poşeti atıp kaçmak isterken bir diğer şahıs geri kalan altınları götürdüğü araçla birlikte yakalandı. Müştekiye ait iş yerinden yağma ettikleri paranın bir kısmı ile bir araç satın aldıkları tespit edilerek ele geçirilen altınlara ve araca el konuldu.


"KUYUMCUDAN ÇALINAN ALTINLAR PEYNİR VE KADAYIF DOLMALARININ İÇERİSİNDEN ÇIKTI"


Yakalanan 12 şüphelinin üzerinde ve ev ile iş yerlerinde yapılan aramada müştekinin iş yerinden yağma edilen 1,5 kilo altın, gizlenmiş oldukları lor peyniri bidonları ve kadayıf dolması tatlı içerisine sarılmış vaziyette ele geçirildi. Şüphelilerin bu yöntemle altınları İstanbul'a götürerek orada piyasaya sürecekleri belirlendi.


"YARIM KİLO ALTINA SATAN ŞÜPHELİLER BATUM'DA ALEM YAPTI"


Öte yandan çaldıkları 2 kilo altından yarım kilosunu piyasaya süren şüphelilerin bu parayla Gürcistan'ın Batum kentinde alem yaparak tükettikleri belirlendi. Yakalanan 12 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.


Olayla ilgili tahkikat devam ediyor. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.