Erzurum Haber Girişi : 22 Haziran 2016 16:24

Erzurum'da patlayıcı madde satanlara operasyon

Erzurum'da patlayıcı madde satanlara operasyon
Ramazan ayında çocuklar ve gençler arasında yaygınlaşan maytap, torpil, çatapat, şerit halindeki kağıt kapsüller, oyuncak tabanca mantarları, mukavva kapsülleri gibi patlayıcı madde satan işyerlerine operasyon düzenlendi.
Erzurumajans-Ramazan ayında çocuklar ve gençler arasında yaygınlaşan maytap, torpil, çatapat, şerit halindeki kağıt kapsüller, oyuncak tabanca mantarları, mukavva kapsülleri gibi patlayıcı madde satan işyerlerine operasyon düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, patlayıcı maddelerin kullanılması sonucu yaralanmalar meydana geliyor ve halkın huzuru kaçıyor. Proteknik maddeleri izinsiz olarak satan 40 işyerinde arama yapıldı.  Aramada, 1117 proteknik madde,  15 adet 9 mm çaplı tabanca fişeği, 3 adet bıçak ile gümrük kaçağı sigara elde edildi. Ayrıca resmi önleyici ekipler tarafından 2 iş yeri ve 12 yaya şahıs üzerinde 221 adet proteknik madde bulundu. Proteknik madde elde edilenler hakkında idari işlem yapıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.