Erzurum'un siyaset hamamı

Erzurum'da aday adayları adaylık sürecine girerken, kiminin yüreğinden burukluk, kiminin yüreğinden de mutluluk fışkırmakta.


Burukluk da ayıp değil, mutluluk da! Listede yerini beğenmeyen veya ismi görünmeyen her muhteremin partisinin genel merkezi hakkında birkaç sitemli söz söylemesi de bu dönemde gayet anlaşılır bir durumdur. Ancak bu geçici bir haldir ve genellikle aidiyet duygusu ağır basarak yine aynı partinin bayrağı altında yürümeye devam eder. Buna ister partiye bağlılık, ister, bu bahar olmadı başka baharın hayali, diyin; ama genellikle böyledir siyaset dünyasının fanileri!


Siyaset bir insanın fikrine sirayet etmeye görsün, bin dereden su getirmeyi göze alıp da yolundan dönmeyi düşünmeyenler azımsanmayacak kadar çoktur bu alanda!


Örneğin Erzurum'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin birinci sıradaki adayı Sayın Kamil Aydın!.. Yeri geldiğinde övmek veya eleştirmek nasıl bizlerin hakkı ve görevi ise, olumsuz düşünce ve yazılara direnerek yoluna inançla ve de inatla devam etmesi de bir siyasetçinin en doğal hakkı ve tercihidir. Bu hakkını ve tercihini kullandığı için Sayın Aydın'a kim ne diyebilir!


Mesela Sayın Ertürk Çimen!.. Erzurum'da Milliyetçi Hareket Partisi adına çok şey yapmış, çok fedakârlıkta bulunmuş biri olarak listedeki yerini veya daha iyisini hak etmiyor, diye kim düşünebilir ki!


Listede üçüncü sırada yer alan Sayın Zekai Kaya da az mı emek vermiştir bu yolda!


Ve de çok değerli bir akademisyen olan Sayın Seyfullah Hızarcı bu yolun yorulmayan yolcularından değil mi?.. Veya Sayın Oktay Öztürk'ün kendisini Mersin'e gönderen Sayın Devlet Bahçeli'ye "mersi," diyerek ve Erzurum'da benden sonrası tufan, düşüncesiyle MHP'nin cennetine koşturmasını  kim ayıplayabilir ki!


Mesela AKP'den Sayın Efkan Ala!.. Peygamberimizle ilgili kurduğu cümleye rağmen Mülk-i İslam'ın kilidi Erzurum seçmeninin karşısına çıkma cesaretini göstermek her babayiğidin harcı mıdır sanki!.. Yani bu cesareti alkışlamak gerekir, dersek hata eylemiş olur muyuz acaba!

Ankara'ya yolumuz düştüğünde yemeğini ve ilgisini nezaketiyle birlikte sunma becerisini gösteren Sayın Adnan Yılmaz'ı listenin önemli makamında görmek bizleri neden şaşırtsın ki!


Mesela CHP'den Sayın Orhan Bozkurt!.. Önümüzdeki iki ay gazeteci şapkasını koltuğunun altına alarak siyasetçi kasketini takması az şey olur mu hiç! Erzurum'da iki yakası bir araya gelmeyen ender gazetecilerden biri olan Bozkurt'un siyasi duruşundan taviz vermeden ve fikrini gazeteciliğinden uzak tutarak tarafsızca mesleğini yapması önemsiz bir özellik midir sizce?  Listenin birinci sırasında yer alan ve genç avukat Sayın Gonca Aytaş için, tüm desteğimiz ve isteğimizle partimizden vekil olması için çalışacağız, diyen Sayın Bozkurt'u kim tebrik etmez ki!


Övgü yerginin, mutluluk mutsuzluğun, sağcılık solculuğun, özgürlük esaretin parçasıdır. Biri olmadan diğerinin muğlak ve anlamsız olduğunu düşünerek siyasi yazılara devam ederken belki  birilerini üzeceğiz!..


Ne yapalım hamama giren terler!

Hele Erzurum'un siyaset hamamı bir başkadır.

Bu hamamın külhanı çoktur, kiri ortaya çıkaran natırı da tellağı da!.. 

Herkes bilir ki siyasetin sadece ballı böreği yoktur!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Celal FIRAT 01 Ocak 1970 02:00

    Adnan Yılmaz adam gibi adam. Nezaketine İnsanlığına güç yetmez. Kırkıncı hocaya yakındır evet. Ama meclisin en yoğun çalışan vekilidirde. Diğerleri gibi vekil seçilince sırtınıda Erzuruma dönmemiştir. Güler yüzlüdür. Erzuruma yapılan yatırımlarında arkasındaki isimdir. Sevin sevmeyin ama yiğidin hakkını verin. Yok şunun ceketini tutuyodu yok buna diz çöküyordu dediğiniz insan hizmet etmekten gocunmayan bir Erzurum Sevdalısı.Bir gün meclise gidin beyefendiliğini nezaketini, varsa bir işiniz sizin için yapacağı mücadeleyi görün sonra yorum yapın. Tanımadan kulaktan duyma sözlerle itham etmeyin.Liste açıklanmadan 2-3 gün önce iftira ile Yolsuzluk yaptı diye manşete çıkaran haber siteleri bile listenin açıklandığı gün o haberleri kaldırdılar. Onlarında amacı çamur at tutmazsa izi kalırdı. Ama tutmadı. Çünkü samimi değillerdi 16 yıldır biliyorlardıda neden bir gün Savcılığa gidip dilekçe veremediler. Çünkü siyaset bu. Benim senin adayın meselesi. Adnan bey temiz bir insan. Tanıyorum. Erzurum içinde fırsat. Erzurumlu garibanların Ankarada mecliste bir kapısı var. Banada yalaka diyebilirsiniz Eyvallah ama yukarda Allah var. Herkese gönlüne göre veriyor emin olun. Mecliste her vekilin makamı 6 da kapanır Adnan beyin makamı danışma ofisi gibidir. Adam vekillik nasıl yapılır herkese gösteriyor. Erzurumlu olarak Efkan bey ve Adnan beyle gurur duyuyorum. Allah ikisinede bakanlık nasip etsin. Erzurum kazansın.

  • serkan burul 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın yazar vekillik ilgi alakayla olmuyor hizmetle oluyor.Ufkunuzu geniş tutun iki güler yüz göstermeye vekilliğe layık diyorsanız size adnan yılmaz da fazla bence. yazık günah bu memlekete kırkıncı hocanın destekleriyle ve sadece kırkıncılara hizmet etmekmidir vekillik.bir tane örnek verin erzuruma faydası ne olmuştıur adnan yılmazın. ismail kösenin ceketini tutuyordu şimdi ise kırkıncılara diz çöküyor. nasıl iseniz öyle yönetilirsiniz sana ve senin gibilere fazla bile adnan yılmaz beter olun

  • eren taşkil 01 Ocak 1970 02:00

    Yazınızda överek yere göğe sığdıramadığınız Sayın Efkan Ala silme göturecektir. Aziz Erzurum milleti Komünistlere itibar etmez.