Bölge Haber Girişi : 08 Şubat 2011 16:05

Erzurum'a bereket yağdı!..

Erzurum'a bereket yağdı!..
Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, esnafın da yüzünü güldürdü.

Erzurum Ajans-Erzurum’da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, esnafın da yüzünü güldürdü. 52 ülkeye mensup yaklaşık 3000 dolayındaki sporcu ve yöneticinin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kış oyunlarında Erzurum esnafı 10 gün boyunca tabir yerindeyse bayram yaptı.

Oyunlar boyunca Erzurum ekonomisine yaklaşık 6 milyon dolar girdi sağlanırken, cağ kebapçılara tek seferde ödenen paranın 5 bin TL’yi bulduğu ve halıcıların ise 1 yıllık ciroyu 10 günde gerçekleştirdiği belirtildi. Yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği hediyelik eşya ise hiç şüphesiz oltu taşı oldu. Ayrıca Erzurum’a özgü cağ kebabında ise 10 günlük süreçte 3 katı bir ciro girdisi yaşandı.

YATIRIMCIMLAR SIRAYA GİRDİ

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, özellikle ABD’lilerin halı alışverişiyle ilk sıraya oturduğunu söyledi. Oyunlar dolayısıyla Erzurum’un ön plana çıktığını ve özellikle kış turizmi için yatırımcıların kente ilgi göstermesinin gelecek açısından önemli olduğunu vurguladı. Özellikle atlama kulelerini görmek için şehre özel kafileler geldiğini ve bu durumun artarak devam ettiğini belirten Yücelik, “Şu bir gerçek ki yatırımcı Erzurum’un farkına vardı. Özellikle Palandöken’de kış turizmi için birçok turizm yatırımcısı sıraya girdi. Yapılacak yatırımlarla Erzurum bu coğrafyanın kış turizmi merkezi olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.