Bölge Haber Girişi : 30 Ocak 2010 16:52

Erzurum'a bir organizasyon daha!..

Erzurum'a bir organizasyon daha!..
Kısa adı SCIJ olan International Ski Club of Journalist’in (Uluslar arası Gazeteciler Kayak Kulübü) 58. kongre ve yarışları 2012 yılında Türkiye’de gerçekleştirilecek.

Erzurum Ajans-Kısa adı SCIJ olan International Ski Club of Journalist’in (Uluslar arası Gazeteciler Kayak Kulübü) 58. kongre ve yarışları 2012 yılında Türkiye’de gerçekleştirilecek.
44 ülkeden gazetecilerin üye olduğu, her yıl farklı bir ülkede toplanıp bir hafta süre ile yarışlar ve kongre düzenleyen SCIJ’in 2012 yarışları ve kongresinin Erzurum Palandöken’de yapılmasına karar verildi.
Fas’da yapılan Uluslar arası Gazeteciler Kayak Kulübü Genel Kurulu’nda, Türkiye Kayak Federasyonu Genel Koordinatörü Muhtar Kurt ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Oto’nun yaptığı sunumun ardından alınan kararla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık, “44 Ülke gazetecilerinin üye olduğu uluslar arası bir kulüp olan SCIJ’in 2012 yılında yapılacak Profesyonel Dünya Gazetecileri Yarışları ve Kongresi ülkemizde gerçekleştirilecek. Bu yarışlar katılımcı sayısının çok yüksek olması nedeniyle ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. 2012 yılında SCIJ üyelerini Erzurum Palandöken Konaklamalı Kayak Merkezimizde ağırlayacağız. Ülke turizmine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
44 FARKLI ÜLKEDE 2 BİNİN ÜZERİNDE ÜYESİ BULUNUYOR
1955 yılında Gilles de la Rocque tarafından kurulan SCIJ’in amacı, farklı ülkelerde görev yapan gazeteciler arasındaki diyaloğu artırarak ilişkileri geliştirmek. Halen 44 farklı ülkeden 2000’in üzerinde üyesi bulunan SCIJ’e üye olmanın yolu gazetecilik alanında çalışmaktan geçiyor. SCIJ üyeleri 56 yıldan bu yana her kış bir araya gelerek hem dünya gazeteciler kongresini gerçekleştiriyor hem de farklı kategorilerdeki kayak yarışları ile eğlenceli vakit geçiriyorlar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.