Erzurum Haber Girişi : 25 Mart 2013 02:48

Erzurum'a hızlı tren gelecek mi?

Erzurum'a hızlı tren gelecek mi?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) gideceği iller arasında Erzurum'u saymadı.
Erzurumajans-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) gideceği iller arasında Erzurum'u saymadı.
Eskişehir-Konya YHT hattının açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, "14 şehrimizi daha hızlı trenle buluşturacağız" dedi ve bu illeri şöyle sıraladı: Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Afyon, Uşak, Manisa, İzmir, Bursa, Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep...

Başbakan Erdoğan'ın YHT'nin gideceği iller arasında Erzurum'a yer vermemesi kafaları iyice karıştırdı. Erzurum için en geç 2023 tarihi verilmesine rağmen, son günlerde yapılan açıklamalarda kentin ?liste dışında' kalması, "Erzurum YHT kapsamından çıkarıldı mı?" sorusunu da akıllara getiriyor. Ulaştırma Bakanlığı'ndan Erzurum'da endişeye neden olan bu açıklamaların ardından detaylı bir açıklama yapılması bekleniyor.

Öte yandan geçtiğimiz hafta içerisinde basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ise YHT ile ilgili söylemlerde Erzurum'un yer almamasıyla ilgili eleştirilere, "Hiç kimse endişeye kapılmasın. Erzurum bu kapsam dahilinde ve planlandığı gibi hızlı tren  Erzuurm'a gelcek"demişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • esef dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başbakanımız olaya el koymuştur. savurganlığa çeki düzen vermiştir. olay bundan ibarettir..

  • yatırım gelirmi 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın mebusumuz mecliste demiştiki Erzurum tarihinde yapılmayan yatırım ak parti döneminde yapılmıştır.dedi bu konuşmadan sonra yatırım gelirmi erzuruma ilgili haberi erzurum ajansta okudum