Erzurum Haber Girişi : 19 Temmuz 2012 12:00

Erzurum'da 11 camide teravih hatimle kıldırılacak

Erzurum'da 11 camide teravih hatimle kıldırılacak
Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, bu sene 11 camide teravih namazının hatimli kıldırılacağını belirtti.
Erzurum Ajans-Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, bu sene 11 camide teravih namazının hatimli kıldırılacağını belirtti.
Erzurum’da hatim ve teravih kültürü bu sene 11 camide uygulanacak. Bunlardan 9 tanesi merkez ilçe camilerinde 2 tanesi ise Horasan ve Oltu’daki camilerde kıldırılacak. Merkez ilçelerinden olan Yakutiye’de Gez Camisi, Gürcü kapı camisi, Narmanlı camisi, Ayaz paşa camisi, Derviş ağa camisi, Palandöken’de de Ebu İshak Camisi ve Ramiz Efendi camisinde, Aziziye ilçesinde ise Dadaşkent Merkez camisi ile Fidanlık camilerinde hatimle teravi kıldırılacak. Ayrıca Ramazanın son 10 gününde de bazı camilerde itikâf yapılacak. Vatandaşların müracaat etmesi doğrultusunda itikâf için camiler açılacak.Bu sene diyanet işleri başkanlığı Ramazan ayının ana teması olarak “Selamlaşmayı” selamın önemi seçti.
İl Müftüsü Yakup Arslan, “Ramazan Ayı bir rahmet ayıdır, bir bereket ayıdır, bir huzur ayıdır, Kur-an-ı Kerimin indirilmeye başlandığı bir aydır. Peygamberimiz (SAV) ‘e ilk vahinin gelmesi, Peygamberlik görevinin verilmesi, Ramazan Ayının içinde olduğu için çok önemli bir aydır. Müslümanlar Recep, Şaban aylarındaki manevi hazırlıkla bir taraftan oruç tutmak suretiyle bir taraftan da mübarek gecelerde namaza kılarak Ramazan ayına hazırlık yaptılar. Bugünlerde de artık hazırlıklarımız tamamlandı ve Ramazan ayını idrak etmeye başlayacağız. Bu vesile ile il müftülüğümüz ve ilçe müftülüklerimiz yoğun bir program hazırladılar. 11 camide hatimle teravih kılınacak. Özellikle sabah namazından önce, öğle namazından sonra, ikindi namazından önce ve sonra bütün camilerde mukabele okunacak. Bunların dışında vaazı nasihatlerimiz olacak her gün öğle namazından önce Lalapaşa’da, Ulu Camide, Solakzade, Zahid Kotku gibi merkezi ve büyük camilerde Öğle ve Yatsın namazından önce cemaatimize hem ramazanın hem dinimizin temel bilgilerini aktaracak şekilde din görevlilerimiz tarafından vaazı nasihatler vereceğiz. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeni bir uygulaması var. Bu uygulamaya göre her il ve ilçe kendine kardeş il ve ilçe seçecek. Erzurum bu program kapsamında kendine kardeş il olarak Erzincan’ı seçti. Bu uygulama çerçevesinde Erzincan’daki müftüler, vaizler ve vaizeler ramazanda periyodik aralıklarla Erzurum’a gelip programlara katılacaklar. Aynı şekilde Erzurum’dan da müftüler, vaizler ve vaizeler Erzincan’a gidip düzenlenen programlara katılacaklar” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.