Bölge Haber Girişi : 10 Mart 2010 09:39

Erzurum'da Aile Danışma Merkezi!

Erzurum'da Aile Danışma Merkezi!
Erzurum Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)'na bağlı Aile Danışma Merkezi hizmet vermeye başladı.

Erzurum Ajans-Erzurum Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)'na bağlı Aile Danışma Merkezi hizmet vermeye başladı. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün eşi Nihan Öztürk'ün katıldığı açılış programında Aile Danışma Merkezi'nin vereceği hizmetler konusunda bilgi verildi.

DANIŞMA MERKEZİNİN İŞLEVİ

Aile Danışma Merkezi'ne her yaşta erkek ve bayanın başvurabileceğini dile getiren Aile Danışma Merkezi Müdürü Ayla Aydeniz, anne-babaların çocuklarıyla daha çok paylaşım, aile içi olumlu iletişim ve demokrasi, olumlu geliştirme gibi amaçlarının olduğunu ifade etti. İlde ikamet eden kadın ve genç kızların hakları konusunda bilgilendirileceğinin altını çizen Aydeniz, böylece kadınların kendilerine olan özgüvenlerinin artmasını amaçladıklarını vurguladı. Merkezde periyodik aralıklarla iletişim, sınav kaygısı, sorun çözme teknikleri gibi rehberlik desteği vereceklerini belirten Aydeniz, "Öfke kontrolü, kadına yönelik şiddet, gibi konularda panel, seminer ve sunumlar düzenlenecek. Ayrıca düzenlenecek olan 'Hukuk Günleri' ile de medeni kanun, ailenin korunmasına dair kanun, miras, velayet-vesayet gibi konularda da bilgilendirme yapılacak." şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.