Erzurum Haber Girişi : 07 Ekim 2012 21:30

Erzurum'da bayat ekmekler köpeklere

Erzurum'da bayat ekmekler köpeklere
Büyükşehir Belediyesi hem vatandaşın ekmek israfının önüne geçebilmek hem de hayvan barınağındaki köpeklerin beslenmesini sağlayabilmek için önemli bir projeye imza attı.
Erzurum Ajans-Levent AKPINAR'ın haberi-Büyükşehir Belediyesi hem vatandaşın ekmek israfının önüne geçebilmek hem de hayvan barınağındaki köpeklerin beslenmesini sağlayabilmek için önemli bir projeye imza attı. Belediye sokaklara yerleştirdiği özel kutularda biriken bayat ekmekleri belediye barınağında kalan hayvanlara yediriyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2 yıl önce kurduğu  Doğu Anadolu'nun en büyük ve en modern hayvan barınağında kalan kedi ve köpekleri beslemek için ilginç bir yönteme başvurdu.  Bayat ekmeklerin çöpe atılmamasını önlemek ve barınaktaki hayvanların beslenmesine katkı sunmak için özel kutular yaptıran belediye bu kutuları apartmanların önüne yerleştirdi.  Vatandaşların bayat ekmeklerini bu kutulara atmasını sağlayan belediye ekipleri, bu ekmeklerle hayvan barınağındaki kedi ve köpeklerin beslenmesi için kullanıyor.

ÖRNEK PROJE

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler projenin ilk ve örnek bir proje olduğunu belirterek, bayat ekmeklerin artık israf edilmeyeceğini, barınakta kalan hayvanların beslenmesinde kullanılacağını söyledi. Hayvanların bugüne kadar kamu kurumlarından toplanan yemek artıklarıyla beslendiğini ifade eden Küçükler, ''Barınakta 196 kedi ve köpek var. Bunların beslenmesini kamu kurumlarından aldığımız yemek artıklarıyla sağlıyoruz. Artık köpeklerin beslenmesinde vatandaşlarımızın da katkısı olacak. Günde yaklaşık 2 milyon ekmeğin üretildiği Erzurum'da binlerce ekmekte çöpe atılıyor. Biz hem bu israfın önüne geçebilmek hem de köpeklerin beslenmesini sağlamak için böyle bir projeye imza attık'' dedi.

30 KUTU YAPTIRILDI

İlk etapta 30 bayat ekmek kutusu yaptırdıklarını ve zabıta ekipleri tarafından belirlenen mahallelerde apartmanların önüne konulduğunu belirten Küçükler, ''Vatandaşlarımız ekmeklerini artık çöplere değil, bu kutulara atacağına inanıyoruz. Beklediğimiz miktarda ekmeği toplayabilirsek kutu sayısını çoğaltacağız. İnşallah Erzurumlular bu projemize destek verir'' dedi. (Palandöken)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.