Erzurum Haber Girişi : 27 Aralık 2011 18:31

Erzurum`da belediye kuşlar için seferber oldu

Erzurum`da belediye kuşlar için seferber oldu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yaban hayatı korumaya yönelik olarak bir çalışmaya daha imza attı.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yaban hayatı korumaya yönelik olarak bir çalışmaya daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un muhtelif semtlerinde belirlenen park ve bahçelere kuşlar için tasarlanmış özel yuvalar yerleştiriyor.

 

Büyükşehir Belediyesi, ağır kış koşullarının yaşandığı Erzurum’da kuşlar için adeta seferber oldu. Kuşların yoğun kar yağışı ve soğuk havadan olumsuz yönde etkilenmemesi için özel kuş yuvaları tasarlayan Büyükşehir Belediyesi, park ve bahçelerde çalışma başlattı. Bir hafta içerisinde Erzurum’daki park ve bahçelere toplam 150 adet kuş yuvası yerleştirilmesi planlanan çalışma kapsamında ayrıca yemleme de yapılacak.

 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaban hayatı korumaya yönelik olarak bir dizi çalışma yaptıklarını söyledi. Başkan Küçükler, ağır kış koşullarının yaşandığı Erzurum’da, kuşların donarak ölmemeleri için özel yuvalar tasarladıklarını belirterek, bu yuvaların muhtelif parklara yerleştirilmesine başlandığını bildirdi. Küçükler, 30 ayrı noktaya yerleştirilecek olman olan kuş yuvalarının periyodik aralıklarla yemleneceğini kaydederek, “Bu çalışmamızla kuşların soğuktan donarak ölmemelerini sağlayacağız. Kar yüzünden besin maddelerine ulaşamayan kuşların, yemlemek suretiyle hayatta kalmalarını da temin etmiş olacağız” diye konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: DOĞAYA VE YABAN HAYATA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaban hayatın korunmasına yönelik olarak yürütülen çalışmalara hayvan sever vatandaşların da katkı sunabileceklerini belirterek, “Vatandaşlarımız yemleme çalışmalarına katkı sunabilirler. Muhtelif parklara yerleştirdiğimiz kuş yuvalarına yem bırakabilir, bu yöndeki çalışmalara gönüllü olarak da katılabilirler. Çünkü insanlar olarak bizlerin doğaya ve yaban hayata karşı da yükümlülüklerimiz var.” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bu çalışma, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Parklara kuş yuvası yerleştirilmesi yönünde talimat veren Başkan Küçükler’in örnek bir tavır sergilediğini ifade eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.