Bölge Haber Girişi : 04 Ocak 2010 12:06

Erzurum'da belediyeler kar temizliyor!..

Erzurum'da belediyeler kar temizliyor!..
Kar yağışının Erzurum il merkezinde etkisini yitirmesiyle büyükşehir ve ilçe belediyeleri karla temizlik çalışmalarına hız verdi.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Palandöken ve Yakutiye ilçe belediyesi kar temizlik çalışması başlattı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi 150 personel, 28 iş makinesiyle 60 ayrı güzergâhtaki yol ve kaldırımlarda kar temizlik çalışması yapmaya başladı. Dün sabah saatlerinden itibaren Büyükşehir Belediyesi aralıksız olarak karla mücadale çalışmasını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, karla mücadaleye önem verdiklerini ve vatandaşların mağdur edilmemesi için azami gayret gösterdiklerini kaydetti.

Palandöken Belediyesi 60 personel 22 iş makinesiyle 2 vardiya halinde karla mücadele yapıyor. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, karla mücadeleye kesin bir bütçe ayırmadıklarını, kar yağdıkça temizleyeceklerini dile getirdi. Bulutlar, karla mücadele ekiplerinin yolların açık tutulması ve buzlanmanın önüne geçilmesi amacıyla 40 ton tuz ve 80 ton cüruf sarfettiklerini de ifade etti.

Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler ise 16 iş makinesi, 68 personel ile 86 mahallede kar temizlik çalışması başlattığı bildirildi. Temizlik çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.