Ekonomi Haber Girişi : 04 Temmuz 2013 14:04

Erzurum'da çarşı pazar kalmadı

Erzurum'da çarşı pazar kalmadı
Erzurum'da bakliyat satan esnaf Ramazan ayı öncesi büyük alışveriş merkezleri nedeniyle zor günler geçiriyor.
Erzurmajans-Erzurum'da bakliyat satan esnaf Ramazan ayı öncesi büyük alışveriş merkezleri nedeniyle zor günler geçiriyor.

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayı öncesi satışları iki katına çıkan esnaf son yıllarda sayıları artan büyük alış veriş merkezleri ve marketler sayesinde satışlarında önemli ölçüde azalma yaşanıyor.

Esnaf Adem Kaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Eski türkülerde yer aldığı gibi Erzurum Çarşı Pazar diye bir olay kalmadı artık. Yerel marketler harici diğer bütün avmler esnafı oldukça zor duruma düşürmekte. Esnaf odalarımızın buna seyirci kalmaması gerekir. Geçen yıllarda şatışlarımızın çok iyiyken büyük marketler piyasaya girdiğinden bu yana işlerimiz bitme noktasına geldi diyebiliriz. Marketlerin açılmasıyla birlikte hitap edebildiğimiz kesim sadece köylüler oldu diyebilirim. Şehirli kesim büyük avmler açıldığından bu yana neredeyse bizlerden alışveriş yapmaz hale geldi." şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.