Bölge Haber Girişi : 22 Temmuz 2011 12:13

Erzurum'da dolandırıcılık uyarısı!..

Erzurum'da dolandırıcılık uyarısı!..
Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce vatandaşlar cep telefonundan aranarak çeşitli bahanelerle para ve kontör dolandırıcılığına karşı uyarıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce vatandaşlar cep telefonundan aranarak çeşitli bahanelerle para ve kontör dolandırıcılığına karşı uyarıldı.

Çeşitli yol ve yöntemlerle vatandaşların iyi niyet duygu ve düşünceleri istismar edilerek dolandırıcılarının ağına düştüklerinin belirtildiği açıklamada, “Her ne kadar bu dolandırıcılar hakkında gerekli yasal işlemler yapılmakta ise de, insanlarımızın dolandırıcıların ağına ve tuzağına hiç düşmemesi için, konu ile ilgili bilgilendirme yapılması ihtiyacı doğmuştur. Buna göre, dolandırıcılar seçtikleri kurbanlarını ağına genellikle şu şekilde düşürmektedirler. Dolandırıcı, çeşitli kurum ve kuruluşların adını kullanarak çeşitli ünvan ve sıfatlarla (Komiser, Komutan, Savcı vb gibi ) seçtiği kurbanını çok nazik, saygılı, inandırıcı ve güven telkin edici bir üslup ve yaklaşımla gerek cep telefonunu doğrudan arayarak, gerekse cep telefonuna mesaj göndererek; “Cep telefonunuz hattı üzerinden suç örgütlerinin arandığı, Numaranızın halen suç örgütleri tarafından kullanıldığı, Kullandığınız cep telefonu ile bazı kişilere konusu suç teşkil eden mesajlar atıldığı, Telefonunuzun sim kartı kopyalanarak yüksek meblağ tutacak şekilde görüşmeler yapıldığı,

denilerek bu durumdan şahsın zarar görmeden kurtulmasını sağlamak ve bu suç örgütünü tespit etmek ve yürüttükleri operasyonunun başarı ile sonuçlanabilmesi için verdikleri hesaba havale yapmaları veya para yatırmaları gerektiği belirtilmektedir. Ayrıca yine cep telefonlarına düzenlenen kampanyadan para ödülü Kazandınız, Sizi tebrik ediyoruz” şeklinde mesajlar atılarak, mesajı gönderen numara aranıldığında kazanılan para ödülünün alınabilmesi için T.C Kimlik Numarası, Kredi Kartı Numarası gibi bazı bilgiler istenilerek şahısların hesaplarındaki paralar boşaltılmaktadır. Vatandaşlarımızdan bu tür yöntem ve usullerle kendilerini dolandırmak isteyen kişilere kesinlikle itimat etmeden, böyle bir olayla karşılaştıklarında hiçbir şekilde T.C Kimlik ve Banka Hesap numarası gibi bazı kişisel ve özel bilgileri vermeden ve yine hiçbir suretle verilen hesap numaralarına para havalesi yapmadan ve yatırılmadan konuyu derhal en yakın Polis Merkezine müracaat ederek bildirmelerini istiyoruz. içbir kamu kurum ve kuruluşu veya bu kuruluşlar adına yukarıda belirtilen yöntem ve usullerle vatandaştan kişisel bilgiler istenilmemekte ve para talebinde bulunulmamaktadır” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.