Siyaset Haber Girişi : 02 Ekim 2013 12:34

Erzurum'da Ergenekon davası

Erzurum'da Ergenekon davası
Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan CHP'li eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakanın bile odasında böcek bulunduğunu hatırlatarak, ülkede hukuk ve demokrasinin var olduğundan kimsenin iddia edemeyeceğini söyledi.
Erzurumajans-Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan CHP'li eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakanın bile odasında böcek bulunduğunu hatırlatarak, ülkede hukuk ve demokrasinin var olduğundan kimsenin iddia edemeyeceğini söyledi.

CHP eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin hakkındaki Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde devam etmekte olan Ergenekon davası kapsamında açılan ve Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu çok sayıda askeri ve MİT personelinin bulunduğu davanın görülmesine bugün Erzurum'da devam edildi. Mahkeme heyeti, Yargıtay kararının beklenmesi için duruşmayı 9 Aralık 2013 tarihine erteledi.

Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 'Erzincan Ergenekon terör örgütü' davasının gizli tanığı 'Munzur' ile görüşerek ifadelerini değiştirmesi için para teklifinde bulunduğu iddia edilen CHP eski Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ile eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Erol Tınaztepe ile Ahmet Ersin avukatları ile birlikte katıldı.

10-15 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Erzincan'daki Ergenekon soruşturması kapsamında açılan ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu çok sayıda askeri ve MİT personelinin sanık sandalyesinde oturduğu davanın gizli tanığı Munzur'a rüşvet teklifinde bulundukları iddia edilen CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe hakkında, TCK'nın 314-2, 314-4, TCK'nın 220/6 kapsamında Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı Ergenekon terör örgütü üyesi olmamakla birlikte Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, maddi menfaat karşılığında ifadeleri değiştirmek, rüşvet vermek" iddiasıyla 10 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.

Mahkeme çıkışı bir açıklama yapan CHP'li eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, "Duruşma 9 Aralık'a ertelendi. Bizim burada yargılanmamızın nedeni gizli tanıkların yalan ve iftiralarının sonuçlarıdır. Bunların verdikleri yalan ifade, attıkları iftira nedeniyle biz bir yıla yakın süredir Erzurum'da 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyoruz. Biz o gün partinin verdiği görevi yerine getirmek için geldik. Bilgi toplamak için geldik. Bilgimizi topladık döndük. Yok gizli tanıkla görüşeceğiz. Banane gizli tanıktan sahip çık gizli tanığına. Gizli tanık Erzurum'da, Erzincan'da. Ankara'da hatta meclisin koridorlarında dolaşıyorlar ve dokunduklarını yakıyorlar. Böyle gizli tanık mı olur? Kuralsız, disiplinsiz başı boş bir sistem. Böyle şey olmaz. Böyle adalet tecelli etmez ve yargımız bundan zarar görür ve itibar kaybeder. Önce bu ülkede yaşayan insanların özel yaşamlarının güvence altına alınması lazım. Başbakanın bile odasında böcek bulunursa ve insanlar benim aleyhimde bir gizli tanık üretilir başım belaya girer korkusu yaşıyorsa, bir uyduruk sahibi belirsiz ihbar mektubuyla başım belaya girer korkusu yaşıyorsa o zaman bu ülkede hukuk olduğunu, demokrasi olduğunu kimse ifade edemez. Bunlar gerçekleşmezse hepsi hikayedir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.