Erzurum Haber Girişi : 19 Eylül 2012 16:30

Erzurum'da Gaziler günü kutlandı

Erzurum'da Gaziler günü kutlandı
Erzurum’da Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törende, 2008 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada yaralanan gazi İsa Çelik'e Devlet Övünç Madalyası verildi.
Erzurum Ajans-Erzurum’da Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törende, 2008 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada yaralanan gazi İsa Çelik'e Devlet Övünç Madalyası verildi.

Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanının verilmesinin yıldönümü, Erzurum'da törenle kutlandı. Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Vali Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğul ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler anıta çelenk sundu. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesçi, 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çıkardığı özel bir kanunla Atatürk'e 'Mareşal' ve 'Gazi' unvanı verildiğini söyledi. Gazilerin şanlı tarihin edebi kahramanları olduğunu vurgulayan Mesci, “Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Sizler şehitlerimizle birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler, toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kahraman olamaz" diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Valilik Toplantı Salonu'nda devam eden törende, Vali Öztürk 2008 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütüyle girilen çatışmada malul gazi olan İsa Çelik'e Devlet Övünç Madalyası verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.